• VVJ weet eindelijk wat winnen is!
   
  Vandaag moesten de mannen van Jeffrey en Kees aantreffen tegen ‘t Goy. Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, werd vooraf wel duidelijk. De wijze waarop VVJ speelde was heel gedisciplineerd en vanuit de organisatie. Zo blijkt dat domineren niet altijd de manier is om de wedstrijd naar je toe te trekken. Voor de wedstrijd ging de gehele selectie lekker ontbijten bij Restaurant Laila. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de sponsorcommissie en hoofdsponsor Kooijman-autogroep.
   
  VVJ begon in de volgende opstelling:
   
  Keeper: Damiano Horssius
   
  Verdediging: Lesley van Zoelen (‘78 Marouan Boutchakourt), Evert van de Laan, Brahim Massaoudi en Soufyan Jahjah(‘78 Claudio Veer)
   
  Middenveld: Nordin Boutchakourt, Soufyan Laarej en Jimmy Boele (‘76 Jordy Arts)
   
  Aanval: Anouar el Hasani, Anouar Addoutti en Sofiane Bokarroua (‘81 Dylan Heimensen)
   
  VVJ begon de wedstrijd met een andere insteek. Vanuit de organisatie en ‘t Goy het spel laten maken. Het ging VVJ goed af. Want als ‘t Goy de bal voorwaarts speelde was de bal altijd een prooi voor VVJ. En uit de omschakeling was het VVJ die zorgde voor de eerste kansen van de wedstrijd. Op het middenveld stond het goed en alle tweede ballen waren voor VVJ.
   
  Een verwoestend schot
  In de 17e minuut was een mooie aanval vanuit links die uit de kluts op de voet van Soufyan Jahjah terecht gekomen. Hij schoot vol zonder na te denken raak via de onderkant van de lat, 1-0. VVJ kwam los en kwam iets beter in het spel. Het combineerde rustig en gaf tot minuut 30 helemaal niks weg. Tot een corner van VVJ in eens eindigde in een bijna 1 op 1 met onze keeper Damiano. ‘t Goy werd wakker en maakte iets meer aanstalten op de 1-1. Daar en tegen gaf VVJ niks weg. Het stond achterin goed. Zo kon de eerste helft simpel uitgespeeld worden.
   
  De tweede helft was een zelfde spelbeeld. ‘t Goy kreeg de bal maar kon niet echt vervaarlijk worden. Daartegenover combineerde de mannen van VVJ er soms mooi doorheen wat ook weer resulteerde in een aantal kansen. Ditmaal stond VVJ ook in de tweede helft goed georganiseerd waardoor het steeds minder energie hoefde af te leggen dan de voorgaande wedstrijden. Dit resulteerde weer in fellere duels die steeds gewonnen werden.
   
  Uit het niets
  Zoals altijd krijgt elke tegenstander wel een kans of mogelijkheid op een goal. Zo ook in deze wedstrijd. In de 57e minuut werd er een steekbal gegeven op de snelle linksbuiten van ‘t Goy. Hij dribbelde het zestien meter gebied in en omzeilde een sliding van Lesley van Zoelen. De scheidsrechter zag daarin dat er een hands gemaakt werd en gaf een penalty. Die werd feilloos binnengeschoten, 1-1.
   
  Doorzettingsvermogen
  Waar VVJ normaal helemaal in zak en as is na een tegengoal, was dat vandaag duidelijk niet het geval. VVJ stroopte de mouwen op en ging verder op gedisciplineerde wijze. Dat resulteerde binnen 10 minuten al de volgende goal op. Wederom een aanval van links waar Soufyan Jahjah een uitgemeten voorzet gaf op gelegenheidsspits Anouar Addoutti. Anouar kopte heel knap raak in de bovenhoek, 2-1. De vreugde was zeer groot en iedereen gunde Anouar de goal. Hij kwam meteen los en werd erna een paar keer gevaarlijk met zijn snelheid.
   
  Nog geen vier minuten later was het alweer raak. VVJ beloonde zichzelf ditmaal door de wedstrijd op slot te gooien. Na een corner die in eerste instantie kort genomen werd, was het Anouar el Hasani dit met uitgemeten voorzet het hoofd van Evert van der Laan bereikte. Hij kopte ook heel mooi raak in de rechter bovenhoek, 3-1.
   
  Wedstrijd uitspelen
  De wedstrijd gespeeld en eigenlijk heerste voor het eerst dit seizoen een gevoel dat het in de laatste 20 minuten niet meer verkeerd kon gaan. Jeffrey wisselde de moegestreden Jimmy Boele, Soufyan Jahjah, Lesley van Zoelen en Sofiane Bokarroua voor Marouan Boutchakourt, Claudio Veer, Jordy Arts en Dylan Heimensen. ‘t Goy pompte alle ballen richting  het VVJ goal. Die werden allemaal een prooi voor de verdediging. VVJ kwam er in de omschakeling en paar mooi uit maar kon niet meer de 4-1 forceren.
   
  Eindelijk de eerste overwinning van VVJ. De wijze waarop was heel mooi van uit de organisatie en strijdlust. Het voetbal kan en moet beter. Maar daar gaan we de aankomende weken hard aan werken met ze alle. Want ook de wissels die getergd zijn en op hun kansen wachten komen er weer super gedisciplineerd in en gaven alles voor de overwinning. We moeten het samen doen en hebben alle spelers en stafleden nodig. Eerst een week geen competitiewedstrijd omdat het bekertoernooi dan op het programma staat. Daarin oefent VVJ tegen Maarssen O23. Daarna is het weer voor de competitie uit tegen Aurora.
   
  Tot volgende week!
   
  Hoofdsponsoren Selectie VVJ:
  Mattenkoning
  Kooijman Autogroep