• VIOD 1 - V.V.J. 1

Vanmiddag naar Tienhoven, op een veld dat al jaren en jaren onbespeelbaar is, dat meer lijkt op een weiland waar doordeweeks de koeien op grazen, dan op een voetbalveld. Onze parkeerplaats is haast nog beter….. En dan is het ook nog eens nat en koud, treurigheid alom dus. Boy flink geblesseerd (voor hem speelt Worm) en Romano die in de warming-up afhaakt (voor hem Quinten), verder dezelfde namen als vorige week. We beginnen aardig, voor zover dat op dit veld en onder de weersomstandig-heden mogelijk is. En voor ons langs de lijn is het ook geen pretje. Op een soppig grasveld in de regen en de kou, met een paraplu en een notitieblok. Dan heb ik nog geluk dat ik niet rook, want daar zou ik geen handen meer voor over hebben. Er zijn toch nog aardig wat supporters mee naar Tienhoven gekomen. Er zijn wel eens wedstrijden dat we met z’n 3-en of 4-en langs de lijn staan, maar ik tel er nu toch wel een stuk of 20. En dat met dit weer….. Het eerste kwartier is er een licht overwicht voor ons, met als hoogtepunt in de 6e minuut een vrije trap van Sergio die maar net naast gaat. Na een kwartiertje komt VIOD er iets beter in, wat Venus tot 2x toe tot een redding dwingt. De eerste redding volgt op een overtreding op Ilias die niet door de scheidsrechter bestraft wordt en in de 25e minuut kan hij de bal met een vuist net onder de lat vandaan rammen. In minuut 30 krijgt Achraf geen vrije trap, waar hij er zeker eentje verdient, maar 10 seconden later ziet de scheidsrechter wel een overtreding op een VIOD-speler, waar wij die weer helemaal niet zien. Deze vrije trap wordt doorgekopt en zo scoren zij de 1-0, dat er echter 2 spelers van VIOD buitenspel staan wordt voor het gemak maar over het hoofd gezien. Dimitri blijft vlaggen, maar de scheids heeft vanmiddag weer eigen regels en keurt het doelpunt gewoon goed. Als drie minuten later Venus enorm gehinderd wordt in zijn doelgebied, maar er niet voor gefloten wordt, kan VIOD op het gemakt ook nog 2-0 maken. Dan weet je, dat je vanmiddag weer aan een kansloze missie bezig bent. Dat blijkt ook als er een overtreding op Nick gemaakt wordt op het middenveld, waarvoor niet gefloten wordt. Als Nick dan twee tellen later in een stevig duel de bal speelt, maar de speler ook naar de grond gaat, kun je er op wachten dat er geel volgt. Ik kan me zo goed voorstellen dat je hiervan gefrustreerd raakt, als je in 5 minuten tijd 2 goals tegen krijgt, die niet mogen vallen en alles tegen je gefloten wordt. Niet goed te praten om dan rood te pakken, maar toch…. het gebeurt wel. De tweede helft lijkt het weer nog slechter te zijn dan in de eerste helft, voor zover dat dan kan. De scheidsrechter is trouwens niet helemaal goed op de hoogte van de regels, want er schalt de hele wedstrijd hele luide muziek uit de luidsprekers. Onze spelers zeggen na afloop hier behoorlijk last van te hebben gehad, konden zich hierdoor niet goed concentreren. De scheids had dit nooit mogen tolereren. Ik kon mezelf af en toe niet eens horen denken, laat staan als je dan in de wedstrijd bent. Voor de tweede helft kan ik onze jongens alleen maar dikke complimenten geven. Met z’n 10-en en maar blijven knokken. In de 60e minuut lijkt de aansluitingstreffer er te komen, maar de keeper kan de bal net uit het doel houden en 2 minuten later heeft Worm een grote kans, maar mikt de bal net naast. Een kwartier voor tijd komt die treffer er dan toch, Sergio maakt de 2-1. Inmiddels zijn er wat wissels toegepast en in de 80e minuut lijkt Dylan de gelijkmaker binnen te schieten, maar mist ook net. Helaas wordt het 5 minuten voor tijd toch nog 3-1 naar eerst weer een voortreffelijke redding van Venus. Als Sergio vlak voor tijd er ook nog 3-2 van maakt en de scheids nog steeds niet affluit, lijkt een derde treffer er ook nog in te zitten, maar zover komt het niet. Zoals gezegd dikke complimenten voor de 2e helft!! En als we in de eerste niet zo waren tegen gewerkt, had hier meer in gezeten. Volgende week spelen we thuis tegen De Vecht (staan nu 4e), ik zal er niet bij zijn, maar ik verwacht wel dat de 3 punten gewoon in Overvecht blijven!!!

Lionel Nagtegaal - Lesley van Zoelen - Quincy Noordhof - Quinten Heimensen

Achraf Bijik - Nick vd Laar - Ilias Aissati - Jordy Dix