• Van het Bestuur

Beste leden,

Het is nog steeds een lastige tijd, ook wij bij VVJ proberen er het beste van te maken. De jeugd is gelukkig weer actief en er worden op zaterdag diverse activiteiten voor ze geregeld. De senioren zijn inmiddels ook weer in kleine groepjes van vier actief en trainen doordeweeks en op de zaterdag.

Fijn dat dit weer mag plaatsvinden. Helaas mogen er nog steeds geen ouders, fans, donateurs en of sponsoren komen kijken. Wij geven dit regelmatig aan dat het niet mag, maar zijn geen handhavers en verwachten van een ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Is het op een gegeven moment niet handelbaar meer, dan zijn wij genoodzaakt om het hek nabij de parkeerplaats te sluiten. Laten wij hopen dat het niet zover zal komen!

Onderstaand stuk hebben wij gisteren per mail ontvangen van de KNVB. Het leek ons goed jullie hierover te informeren.

Beste bestuurder,

Gisteravond heeft het kabinet de verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, waarbij een aantal data en factoren op dit moment nog niet zeker zijn. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.

Volgens het ‘openingsplan’ van het kabinet mogen voetballers van 27 jaar en ouder pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Competities mogen vanaf 7 juli worden hervat. We zijn met de Rijksoverheid in gesprek om te bespreken of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld zodat de KNVB Regiocup doorgang kan vinden. Ook werd gisteravond aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. Dat is niet ondenkbaar, vorig jaar volgden de versoepelingen voor jeugd en daarna volwassenen elkaar snel op vanaf april.

Bij deze willen we iedereen oproepen toe te gaan werken naar het moment dat er meer mogelijkheden zijn om in teams te trainen. Want als dat kan, willen we dat natuurlijk zo snel mogelijk gaan doen. Moedig je leden dus aan om fit te worden/ blijven zodat, wanneer dit mogelijk is, in teamverband verder getraind kan worden. Daarnaast roepen we verenigingen op om voorbereidingen te treffen zodat er snel getraind kan worden op het moment dat het toegestaan is.

Regiocup voor senioren
    De voor komende vrijdag aangekondigde bekendmaking van de poule-indeling van de KNVB Regiocup voor senioren wordt vanwege de nieuwe ontwikkelingen uitgesteld. De KNVB wil uiteraard dat wedstrijden veilig en verantwoord kunnen plaatsvinden. Daarvoor is het ook nodig dat alle deelnemers (weer) wedstrijdfit zijn. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Zij hebben dan ook nog voldoende voorbereidingstijd nodig voordat ze weer wedstrijden kunnen spelen. Voor de verschillende doelgroepen zoals jeugdteams, het standaard voetbal en de overige teams wordt afhankelijk van de mogelijkheden de komende weken per geval een besluit genomen. We willen alle opties zo lang mogelijk openhouden en niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden uitsluiten. Mocht de KNVB Regiocup ergens niet doorgaan, dan kan de KNVB meedenken of -helpen om (oefen)wedstrijden te faciliteren zodra die weer zijn toegestaan.

Junioren
    Sporters tot 27 jaar kunnen blijven trainen en onderling wedstrijden spelen. Voor deze groep hopen we dat er vanaf 11 mei wedstrijden buiten de eigen vereniging gespeeld kunnen worden. Dat zou ook betekenen dat de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers van start kan gaan. Zodra hier duidelijkheid over is, zullen we dit communiceren. Als voorbereiding hierop maakte we afgelopen vrijdag al de poule-indeling bekend: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/63236/poule-indeling-regiocup-jeugd-bekend

De lente is reeds begonnen, laten wij hopen op mooi weer zodat wij met elkaar veel buiten kunnen zijn.

Wij als bestuur houden de moed erin en richten ons al op het nieuwe seizoen met veel wedstrijden, een gezellige VVJ kantine (als vanouds) met veel plezier en gezeligheid.

We houden nog even vol!

Namens mijn mede bestuursleden,