• v.v. OSO 1 - V.V.J. 1

Nog steeds wel een beetje euforisch over de fantastische wedstrijd van vorige week en de daarbij behorende winst, moeten we vanmiddag naar Loosdrecht voor de wedstrijd tegen het mij onbekende OSO. In het verleden vaak bij het inmiddels naar BZC omgedoopte Bloemenkwartier geweest, wat er precies naast ligt, maar OSO zijn we nog nooit geweest. Dus heb ik maar even op hun website gekeken, blijkt dat zij, net als wij, ontstaan zijn uit een personeelsvereniging, wij uit die van Stork Jaffa, zij uit de personeelsvereniging van verschillende toenmalige radio-omroepen. Inmiddels geheel zelfstandig, staan de letters O.S.O. voor Onverzettelijk Sportiviteit Onoverwinnelijk. Nou, gezien de stand op de ranglijst van dit seizoen kan die laatste letter het best vervangen worden door Onderste. Aangekomen op het complex lijkt het of we een jaar of 50 terug gaan in de tijd, geen bestrating langs het veld, dus we staan op gras (lekker nat en koud), een clubhuis dat er nog uitziet alsof er al die 50 jaar niemand meer is geweest en zo ruikt het ook. Maar ja, er is bier en eten en dan is het al gauw goed……

Vooraf ga ik toch wel uit van winst vanmiddag en dan ook nog een hele ruimte winst. Ik spreek zelfs uit dat ik toch wel een doelpunt of zeven, acht van onze jongens verwacht. Mijn verwachtingen worden gelijk getemperd als Zouzou gezegd schijnt te hebben, dat een 0-2 overwinning ook gewoon drie punten oplevert. Nu heeft hij daar natuurlijk gelijk in en de ervaring leert ook dat wij nooit zo best voetballen tegen clubs in de onderste regionen van de ranglijst, maar met zulke goede voetballers in het team, verwacht ik toch wel het een en ander. De opstelling is precies dezelfde als die van vorige week, dus Quincy en Jordi nog op de bank, ook Jordy Arts neemt daar weer plaats (na wel in het 2e gevoetbald te hebben). Vanaf het eerste fluitsignaal is het éénrichtingsverkeer op het doel van OSO. Maar wij zijn erg slordig en niet scherp en we moeten tot minuut 20 wachten op het eerste doelpunt. Dat is dan ook wel gelijk een mooi schot van Jeffrey P. en de keeper heeft het nakijken. Nancy, mijn gezellige medesupporter, wijst ons op de reclame op de shirts van OSO. Daar prijkt NVV Printi, maar het lijkt op het erg toepasselijke “Niet Sprinti”. Nou is dat niet al te letterlijk, want hardlopen is het enige dat deze ploeg wel kan, maar het is veruit het slechtste team dat we tot nu toe zijn tegengekomen. Niet zo gek dat zij stijf onderaan staan met nog geen enkel punt. Maar gelukkig kun je uit onze klasse niet degraderen, dus zijn wij waarschijnlijk ook volgend seizoen weer verzekerd van 6 punten. Of is  dat de goden verzoeken? Het is zelfs zo dat Paul volledig over een terugspeelbal kan heen schieten en OSO de bal voor het intikken heeft, maar voorlangs schiet. Zo slecht was het. Na een half uurtje voetballen lijkt het onmogelijke dan toch te gebeuren, OSO scoort. Echter in buitenspelpositie, dus wordt dat doelpunt terecht afgekeurd. Het zou toch weer typisch VVJ zijn als zij tegen ons zouden hebben gescoord. Jordy Arts kan trouwens goed als VAR aan de slag, want hij voorspelt al, als de scheids naar Dimitri loopt, dat het doelpunt niet goedgekeurd zal worden. In het vervolg van de 1e helft blijft het VVJ dat de klok slaat, maar vallen er geen doelpunten meer. Het spel is niet te vergelijken met dat van vorige week, slordig, langzaam en niet scherp. De scheidsrechter had net zo goed in de kleedkamer kunnen blijven zitten, want hij was niet echt nodig vanmiddag. Zo flauw en langzaam was het. Maar hij bleef toch de hele wedstrijd in de middencirkel, ik heb zelfs gehoord dat één van onze spelers hem “Robocop” noemde, vanwege de brace om zijn knie. Hij liep ook een beetje zo, robotachtig, een beetje te hinken. Maar goed, zoals gezegd, hij was ook niet echt nodig. In het begin van de 2e helft was er een klein opstootje, spelers schelden een beetje op elkaar en het dreigt op een relletje uit te lopen. De scheids bekijkt het van een afstand en het wordt door de spelers onderling opgelost. Zo moet het altijd kunnen, zonder gedoe en tussenkomst van een scheidsrechter, met onnodige kaarten, wat weer boetes tot gevolg heeft, waardoor de KNVB weer gespekt wordt. Maar toch is een beetje spanning ook wel leuk, zoals vorige week, op het scherpst van de snede en dat je echt blij bent met een doelpunt. Vanmiddag was ik ook wel blij met de drie punten, want die kwamen er natuurlijk uiteindelijk, maar zo euforisch als vorige week was het niet. Dit was eigenlijk vanzelfsprekend. Het is 0-3 geworden, een flauwe afspiegeling van de kansen, die er zeker in de in het laatste gedeelte van de wedstrijd volop zijn geweest. Maar ons vizier stond zeker niet op scherp vanmiddag. Ik heb ballen ver naast en ver over zien gaan, die vorige week nog een doelpunt zouden zijn geweest. Wat de inspiratie van een tegenstander dan toch kan doen. Wel weer mooie acties gezien en de mooiste bal kwam van de voet van Jeffrey Baars, een kwartiertje voor tijd, een knal op doel, maar via de lat net voor de lijn het doelgebied weer uit. Die had zeker een beter lot verdiend. Maar 0-3 levert toch ook gewoon drie punten op, zoals Zouzou voor de wedstrijd al had gezegd en dat is natuurlijk ook gewoon zo. Volgende week een weekje rust (misschien wordt er nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld, maar ik heb ik in ieder geval een weekje rust), dus tot over 2 weken!

Paul Kros

Lionel Nagtegaal - Mohamed Zouzou - Lesley van Zoelen - Romano Kalverboer