• V.V.J. 2 - DWSM 2

Deze week spelen we onze tweede thuiswedstrijd van de competitie tegen een voor ons oude bekende.  Tegen dit andere oranje hebben we de laatste jaren al een aantal leuke duels gespeeld. Deze week hebben we vanuit “The A-Team” de van een blessure herstelde Dave Hordijk erbij.
    Voor de rest is het team bijna ongewijzigd, alleen Peter die vorige week moest werken is deze week weer present.

Dit keer vanaf het tweede veld omdat de regen de velden te zwaar heeft belast beginnen we de eerste 10 minuten wat slap en in een te laag tempo.
    In de 11e minuut is het dan toch raak als Dave na een afgeslagen corner een voorzet aflevert die door Brandon knap wordt ingekopt.
    In de 15e minuut een mooie aanval die door Bevan wordt afgerond. Helaas voor hem stuit hij op de goed uitgekomen keeper.
    Een paar tellen later een knappe aanval over links met een voorzet van Mike en een inzet van Bevan maar de keeper brengt opnieuw redding. De keeper lijkt zich daarbij wel te blesseren en moet in de loop van de tweede helft vervangen worden door een veldspeler. In de 22e minuut moet Peter zich laten vervangen door een bovenbeen blessure en hij wordt vervangen door Berry.
    Daarna hebben we nog twee kansen binnen een minuut die helaas om zeep geholpen worden.
    In de 24e minuut maken we de tweede. Het lijkt op een kopie van de eerste doelpunt alleen gaat Brandon nu net onder de voorzet van Dave door maar staat Wesley er achter om de bal in het doel te knallen.
    In de 30e minuut gaat de goed spelende Jeffrey Baars door op links en geeft voor op Dylan die net over kopt. Twee minuten later wordt Dylan met een mooie lange bal van Bevan weggestuurd en hij rond beheerst af. In de 36e minuut komt de ruststand op het bord als Berry door komt op rechts en zijn voorzet door Dylan wordt terug gekopt op Brandon die netjes af maakt.

Na rust zakt het tempo en helaas het niveau ook een beetje. Toch stuurt Jeffrey van de Boogaard in de 7e minuut na rust met een mooie bal Mike de diepte in die beheerst raak schiet. In werkelijk de eerste tegenaanval van DWSM wordt daarna uit het niets de 5-1 binnengekopt.
    In de 69e minuut weer een mooie aanval op rechts via Berry  en Dylan die de bal bij Bevan aflevert.
    Zijn schot wordt in de rebound afgerond door Brandon die zijn 3e van de wedstrijd maakt.
    In de laatste minuten scoort Bevan nog uit een scrimmage en wordt er nog een eigen goal gemaakt na een voorzet van Mike.

Ondanks wat mindere fases met af en toe een te laag tempo toch weer een prima 8-1 overwinning dus. Het kratje bier van trainer Kees die hij beloofd had na een overwinning smaakte tijdens het douchen uiteraard dubbel zo lekker.

De Chiquita man of the match is deze week Mike Stulen.
    Hij mag de volgende wedstrijd (24 oktober uit bij De Meern) een banaantje meenemen voor het hele team. Dit te nuttigen tijdens de rust voor de broodnodige energie.

Het volgende wil ik wel nog even kwijt. We moeten zuinig zijn op mensen die nog wedstrijden willen fluiten. Ook voor scheidsrechters is het een sport. Om iemand die al bij de KNVB opgegeven was als scheidsrechter ’s ochtends nog af te bellen en te vervangen door iemand anders kan wat mij betreft echt niet. Als degene die dan wel fluit de wedstrijd eerder beëindigd met als reden dat het begint te regenen denk ik waar zijn we mee bezig. We werken als staf eraan om iedereen genoeg minuten te laten maken en aan ons doelsaldo te werken. Laten we hiervan leren in de toekomst.

Doelpuntenmakers

Beker