• V.V.J. 1 - 't Vliegdorp 1

Zo, we zijn er weer! Na bijna 2 maanden niet gespeeld te hebben, eerst de winterstop en daarna zulk slecht weer dat er een paar weken achter elkaar afgelast werd, mogen we vanmiddag dan eindelijk weer langs de lijn om de jongens weer aan te moedigen. Ik zit nog wel in mijn hoofd met de heenwedstrijd, die destijds met 5-2 verloren ging. Zeer onnodig, onverdiend en met een nare nasmaak. Ik hoop dat dat vanmiddag wel even rechtgezet gaat worden! Maar de moed zakt me eigenlijk een beetje in de schoenen als ik zie wie er allemaal aan de kant staan: Quincy, Boy, Romano en Lesley. Poeh, dat is nogal wat, toch maar goede hoop houden, want ik herinner me ook dat 't Vliegdorp geen hoogvlieger is, wat ook uit de stand blijkt. En ze hebben in ieder geval de keeper en (volgens zeggen) nog 3 spelers thuis gelaten. Het is niet echt koud (vind ik in ieder geval), er staat wel een harde wind. Dat kan nog wel een dingetje worden.

Met Q&Q (kent u de serie nog van vroeger, werd in 1974 op tv uitgezonden) in de basis, 16 en 17 jaar!!, alsof ze nog nooit anders gedaan hebben. Zal ook wel met de zwakheid van de tegenstander te maken hebben, maar ik geef het je te doen. Ook Hans is volgens mij nog geen 19, maar heeft al iets meer ervaring. Michel maakt de verdediging compleet. Verder nog een soort van debuut: Jeffrey Baars maakt zijn rentree na een lange blessure. Heeft al wel in het 2e meegedaan, maar nu dan dus ook het 1e.

En we beginnen net zo flitsend als de wind, al na 6 minuten brengt Joran ons op een 1-0 voorsprong na een mooie aanval. Ondanks de felle wind, wordt er heel aardig gespeeld en Vliegdorp heeft weinig tot niets in te brengen. Nou hebben we in de eerste helft de wind ook wel mee, dat hoeft niet eens een voordeel te zijn. De bal kan dan ook wel eens veel te veel vaart mee krijgen. Maar van dat alles hebben wij in ieder geval geen last. Al in de 10e minuut kan Jeffrey de 2-0 op het bord zetten, maar zijn kopbal gaat over. In de 21e minuut komt die 2-0 er dan toch als Achraf met een lobje de keeper verschalkt. 20 minuten gespeeld, 2 doelpunten, met dit gemiddelde komen we uit op 9-0, dat lijkt me een mooie eindstand!!. Als in de 29e minuut een vrije trap genomen mag worden, die uiteindelijk op het hoofd van Berry terecht komt, lijkt dit gemiddelde een fraai vervolg te krijgen, echter kan de Vliegdorpse keeper redding bieden. Maar dan de 32 minuut; een afgeslagen vrije trap, die er in eerste instantie al in dreigt te gaan, komt voor de voeten van Jordy en die haalt prachtig en verwoestend uit. Over de keeper heen en via de lat en het is 3-0! Net iets meer dan een half uur gespeeld en nu al 3-0! Ik ben blij. En het zijn mooie doelpunten, kan ik je zeggen! Helaas stokt hier het gemiddelde enigszins, want tot aan de rust wordt er niet meer gescoord. Maar in de 2e helft gaan we gewoon door; in de 51e minuut is het weer Achraf die er na een mooie solo 4-0 van maakt. Dan komt Arie in de 58e minuut met een dubbele wissel. Joran en Jeffrey maken plaats voor Mitchell en Dylan. In de 64e minuut wordt het 5-0 als Jordy uithaalt na een goede pass van Dylan en dezelfde Dylan is het die in de 69e minuut een afgedwaald schot van Mitchell prima achter de keeper schiet en er 6-0 van maakt! Een heerlijke stand en we moeten nog 20 minuten. Maar dan is Vliegdorp het zat; 70 minuten lang zijn we heer en meester geweest en zijn zij geen moment gevaarlijk geweest en dat is het moment dat het 6-1 wordt. Hierna volgt nog een gedenkwaardig momentje; Illias maakt zijn eerste minuten van het seizoen na een lange blessure.

In de 84e minuut een merkwaardig moment; Mitchell verdiend een penalty omdat hij erg opzichtig in de rug wordt geduwd, maar de scheids vindt het niks, uit de tegenaanval maakt Vliegdorp de 6-2. Dat is wel jammer, maar evenzo goed nog een uitstekende stand. In de 90e minuut lijkt de scheidsrechter zijn foutje van even eerder goed te willen maken door een penalty te geven voor een overtreding op Mitchell, die mijns inziens buiten het strafschopgebied gemaakt wordt. Maar ja, hij geeft hem, dus mij hoor je niet klagen. Toch gaat de scheids nog even naar de grensrechter om te horen wat hij te melden heeft. Hilarisch het moment dat de scheids van de grensrechter weg loopt, het gebaar maakt wat we tegenwoordig zo goed kennen van tv: hij maakt in de lucht een vierkant als heeft hij even de VAR geraadpleegd en draait zijn eerdere beslissing terug; het was er toch buiten. Geen penalty dus, maar een vrije trap op de rand van het strafschopgebied die helaas geen doelpunt tot gevolg heeft. Dit betekent gelijk het einde van de wedstrijd. Een uitstekende wedstrijd, met een heerlijke uitslag en ik heb een uitstekend elftal gezien! Vianen, here we come! Maak je borst maar vast nat!

Opstelling V.V.J.:

Hans Valk - Michel Brouwer - Quinten Dickhoff - Quinten Heimensen