• V.V.J. 1 - s.v. De Vecht 1

Ik kan me niet anders herinneren, dan dat ik elke zaterdagmiddag de uit- en thuiswedstrijden van V.V.J.1 bezoek. Al van jongs af aan, waar ook, ik ben er altijd bij, mits niet ziek of met vakantie. En nu ik de laatste jaren niet meer aan de bouwvak vast zit, zorg ik er voor dat ik bij het begin van de competitie weer terug ben. Noem het raar, ziekelijk, of wat dan ook, ik weet niet beter en ben daarmee opgegroeid. De zaterdag is voor VVJ. Met de jaren ben ik wel wat makkelijker geworden, tenslotte is de hele mentaliteit tegenwoordig wat egoïstischer. Ook de meeste spelers (uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd) zeggen veel makkelijker en vaker af voor een wedstrijd, dus als ik me dan, zoals 2 weken geleden ziek voel en het pestweer is, denk ik ook; ik sla een weekje over. De verhuizing van paps en mams was dan ook voor volgende week (de 22e) gepland, dan is er tenslotte een vrij voetbalweekend, maar toen het allemaal wat sneller ging dan gepland en er een week eerder al verhuisd kon worden, dacht ik; ach, het moet maar, dan maar een weer een weekje geen verslag. Als iemand een verslag wil, dan maken ze het maar zelf. Waarom dan nu toch een klein verslag? Omdat er altijd iets bijzonders is of gebeurt als ik er niet bij ben. Een paar weken geleden was ik ziek en was ik er om die reden niet bij. Dat er toen geen verslag van de wedstrijd was, was helemaal niet erg, want er was ook niet veel om over te schrijven. Een kansloze nederlaag en een voetbal zo slecht dat er nog geen hond naar wilde kijken. Om over het weer die middag nog maar niets te zeggen. Maar vanmiddag was andere koek, zo heb ik gehoord. Vooraf gaf ik er echt geen stuiver voor, de heenwedstrijd was kansloos verloren gegaan met 5-1 en met een selectie van 23 man voor twee elftallen, kun je je wel voorstellen dat ik er niet heel veel vertrouwen in had. De Vecht staat op een verdienstelijke 4e plaats, de beste van de rest, zeg maar. Edo, Elinkwijk en SVM zijn in deze klasse haast onaantastbaar en de rest vecht om de restjes. En De Vecht doet dat als beste. Met zelfs Michel Brouwer weer op de bank, moesten het vanmiddag dan maar gedaan worden. Van wat ik heb begrepen, kwam De Vecht vlak na rust via een penalty op 0-1. Voor de door Lesley gemaakte overtreding kon een penalty gegeven worden, maar de scheids had ook makkelijk door kunnen laten gaan. Je snapt, dat als zo’n gevalletje in ons voordeel is, heeft de scheids gelijk, maar nu was het in ons nadeel en zijn we het er natuurlijk niet mee eens. Maar goed, de penalty gegeven en niets meer aan te dien. Er blijft nog genoeg tijd over. De tijdwaarneming op het scorebord staat al op 90 minuten, maar de scheids heeft de hele wedstrijd steeds voor alles zijn klok stil gezet, dus is er nog wel een minuut of 10 officiële speeltijd te gaan, als Michel Brouwer de stand op 1-1 brengt. Jaja, onze gouwe ouwe Michel, die al honderdtwintig keer gestopt is, maar toch elke keer weer bereid is om zijn kloffie weer aan te trekken als dat nodig is!!! Het is maar goed dat zulke clubmensen nog bestaan! Die gelijkmaker was natuurlijk al een hele opluchting, maar Lesley vond dat nog niet genoeg. In blessuretijd maakt hij het helemaal goed dat hij het was die de penalty van de 0-1 veroorzaakte en zorgt er voor dat de drie punten vandaag in Utrecht blijven. Lesley, die pas 40 (!!) geworden is en nog elke week zijn mannetje staat. Wat ben ik blij dat die “oudjes” het weer geflikt hebben vandaag. En achteraf, ja achteraf kijk je een koe in zijn kont, maar die verhuizing had toch beter volgende week plaats kunnen vinden………….. ik voelde me best een beetje een buitenstaander toen ik de uitslag hoorde……… Niet dat er bij ons 3 punten nodig zijn om een mooi feestje te bouwen, maar het carnavalsweekend van VVJ wordt er nu wel een beetje mooier op!!!