• V.V.J. 1 - Patria 1

Vandaag alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Gezien ons spel van de laatste weken, verheug ik me hier erg op. Het is lekker weer, behalve Lesley geen opvallende afwezigen, de tegenstander is geen hoogvlieger (de uitwedstrijd hebben wij met 1-2 gewonnen), dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leuke middag en drie punten.  Helaas komen we van een koude kermis thuis. Ik heb het al wel eerder gezegd, wij voetballen zo goed als onze tegenstander. En dat is vanmiddag niet zo heel best. Elke bal die gespeeld wordt zit een been of ander lichaamsdeel van iemand van Patria tussen. Het gaat een beetje zo en ik kan daar willekeurige namen bij invullen (het kunnen in werkelijkheid andere namens geweest zijn, maar het gaat er maar om dat je een beetje een idee krijgt); Lionel op Jordy op Ilias, oeps tegen tegenstander aan, bal weer bij Michel, naar Boy, naar Achraf, ojee weer tegen Patria-been aan, bal weer bij Hans, naar Joran, via Romano bij Boy, shit weer een Patria-rug, oh, Jordy weer aan de bal, naar Achraf, naar Romano en weer terug naar Achraf, via Patria-been bij Hans en even terug naar Venus, weer opnieuw naar Hans, via Lionel naar Quinten, naar Achraf tegen Patria-hoofd. Nou, dit is het dus, zo gaat het een groot deel van de wedstrijd. Staat Patria er dan maar een beetje bij en doen ze niks? Nou, eigenlijk niet zo heel veel, die spits van hun is wel een aardig voetballertje, in mijn ogen, maar verprutst ook heel veel. Ik hoor een speler van Patria roepen na het verkeerd raken van een bal, dat het een "hoerenbal" is. Ik vraag me dan af of hij bedoeld dat het niet zo’n goede bal is om mee te voetballen (van slechte kwaliteit bijv.), of dat hij de bal gewoon verkeerd raakt en deze daarom niet zo fijn was. Ik denk eerlijk gezegd het laatste. In de 21e minuut is Jordy de reddende engel op de lijn bij een gevaarlijke bal van Patria, hij trapt heel koeltjes de bal weg. Als na een half uurtje Joran geblesseerd raakt bij een aanval en niet verder kan, komt Quincy erin en wordt een en ander een beetje omgezet. In de 36e minuut komt Patria op 0-1 en dan ben ik over de 1e helft wel uitgepraat. Het was niet zo heel best, dat is wel duidelijk. In de rust komt Berry voor Achraf en gaat het spel uit de 1e helft gewoon door. Ik heb eigenlijk bij het schrijven van dit verslag misschien wel pas een idee waardoor het zou kunnen komen; vorige week hebben wij in het rood gespeeld en vandaag speelt Patria in het rood. Zou het zo kunnen zijn dat we daar na vorige week nog een beetje aan gewend zijn en daarom de bal steeds via of naar een Patria-speler schieten? Zou een verklaring kunnen zijn, maar ik denk eigenlijk niet dat dat het geval is. Maar het is in ieder geval geen beste wedstrijd. Pas na een kwartier in de 2e helft heb ik eigenlijk het idee, dat we een beetje door krijgen dat we een beetje gas moeten gaan geven om hier niet met lege handen achter te blijven. Opeens zie ik dat ballen wel bij onze eigen spelers aankomen en zie ik ook aardige aanvallen. Toch moeten wij tot in de 79e minuut wachten tot Jordy en Romano een hele mooie aanval op de mat leggen, waarbij de bal uiteindelijk weer bij Jordy terug komt en hij doeltreffend uithaalt, het is 1-1. We hebben nog tien minuten voor die 2e en de drie punten en Bianca voorspelt ook dat 2-1 de einduitslag zal gaan worden. Nou, dat zou mooi zijn en ook verdiend, want buiten die bal in de 1e helft die Jordy van de lijn haalt, heeft Patria volgens mij geen kans gehad en zijn zij alleen maar bezig geweest met ons in de weg staan en verdedigen, zeker het laatste half uur. Maar helaas zijn wij vanmiddag nou ook niet in staat om die 2e erin te knallen en blijft de 1-1 tot het eindsignaal op het bord staan. Jammer, volgende week nog een kans om het seizoen positief af te sluiten. Wij spelen dan bij Driebergen en bij winst eindigen we net boven hen op de 6e plaats en kan ik niet anders dan dat prima vinden. Tot volgende week!

Hans Valk - Michel Brouwer - Lionel Nagtegaal - Quinten Heimensen

Ilias Aissati - Jordy Arts - Boy Schoonheim - Achraf Bijik