• Vorige week was er voor de selectie geen voetbal, zij "vierden" een geslaagd trainingskamp op Texel. Helaas geen foto's, die zijn angstvallig geheim gehouden......, maar uit de verhalen heb ik wel begrepen dat het supergezellig is geweest. Ga hier maar uit van het principe "what happened on Texel, stays on Texel".

Ik herinner me nog de uitwedstrijd bij Odijk, half december. Vreselijk koud, vreselijk slecht en kansloos met 4-1 verloren. In ieder geval is het weer vandaag een heel stuk beter en ik hoop aan het eind van de middag ook te kunnen zeggen dat het voetbal een stuk beter was en dat we 3 punten kunnen bijschrijven. Met Michel weer in de basis voor Mitchell (afwezig) en Lesley voor Hans (geblesseerd geweest) wordt er vanmiddag afgetrapt. Redelijk druk langs de lijn, Odijk heeft redelijk wat support bij zich en met het mooie weer zijn de VVJ-supporters ook naar buiten gekomen. Alle ingrediënten voor een lekkere middag met een goede afloop zijn dus aanwezig. Jammer dus dat we binnen 3 minuten al tegen een 1-0 achterstaand aan kijken. Een kopbal na een . corner wordt niet goed verwerkt en bam........ de bal ligt achter Jordy. Gelukkig nog een minuut of 87 te gaan om deze tegenslag recht te zetten. Dat dat niet eenvoudig zal gaan, blijkt na een minuut of 13 als wij er met 2 man vandoor gaan, maar de grens zijn vlag in de lucht gooit. De man vlagt werkelijk voor elk grassprietje dat beweegt door de wind en de scheids gaat daar vooralsnog in mee. Helaas, want dit was echt dé kans om binnen het kwartier de achterstand weer ongedaan te maken. In de volgende minuten volgende meerdere kansen, maar deze worden óf door onszelf verprutst, óf de grensrechter gooit zijn vlag wel in de lucht, waardoor de scheidsrechter affluit. Er is precies een half uur gespeeld als er een overtreding op Quincy wordt gemaakt, hij wordt smerig op zijn voet geraakt en vergaat van de pijn. Dat ziet er verdorie niet goed uit..... dat blijkt ook als hij strompelend het veld verlaat. En dan niet aan de dug-out kant, om behandeld te worden, maar rechtstreeks de kleedkamer in. Bont en blauw, helemaal kapot, dat kwam even lekker aan. Ik mag hopen dat de tegenstander die dit op zijn geweten heeft, niet zo lekker slaapt vannacht. Quincy er dus uit, Joran komt voor hem in de plaats. Een minuut of 5 voor tijd lijkt Odijk op weg naar een verdubbeling van de score, maar de paal staat gelukkig in de weg. In de slotminuten van de eerste helft, krijgen wij tot 2x toe de kans op de gelijkmaker middels een vrije trap. Helaas levert dit beide keren helemaal niks op. Nou, eerst maar eens een bakkie thee en dan zijn er nog 45 minuten om het allemaal recht te trekken.

We zijn een minuut of 9 onderweg in de tweede helft, als Odijk de bal niet goed wegkrijgt en volgens mij zelf de bal achter hun doelman werken. Zo niet, dan gaf Achraf het laatste tikje. In ieder geval de gelijke stand weer op het bord en nu werken aan die andere 2 punten. Want van dit team moeten we toch kunnen winnen..... Een kwartier voor tijd lijkt Lesley ook geblesseerd te raken, maar gelukkig kan hij verder. Een overwinning lijkt in de 76e minuut verder weg dan ooit, als we achterin de bal niet weg krijgen en Odijk op 1-2 komt. In de slotfase lijkt de scheidsrechter ook door te hebben dat de grensrechter van Odijk het niet zo nauw neemt met de nauwkeurigheid, want de beste man blijft voor buitenspel vlaggen, waar het nog niet eens in de buurt komt, maar de scheidsrechter laat hem nu regelmatig voor gek staan. Helaas profiteren wij niet van de mogelijkheden, want hoewel het doel groot zat is en de Odijk-keeper niet al te groot/breed, raken we voornamelijk hem. Vlak voor tijd lijkt een verdediger van Odijk auditie te doen voor de toneelschool, door kermend naar de grond te gaan in het strafschopgebied en net te doen of hij geraakt is, maar gelukkig zakt hij voor deze auditie.

Helaas geen punten vandaag, dan zullen we volgende week van EDO moeten winnen!!