• V.V.J. 1 - HMS 1

Zo, daar zijn we weer. Na een week vol lentezon en prachtig weer vandaag de altijd beladen wedstrijd tegen de vroegere buren, HMS. Beladen omdat er bij ons best een aantal oud-HMS-ers spelen en die van de week natuurlijk al berichtjes hebben ontvangen over de wedstrijd van vandaag. Deze wedstrijd moet je dan ook meedoen vandaag en als je dan net geblesseerd bent of geschorst, is dat natuurlijk balen. We hebben dan ook een kapitaal op de bank zitten.....

Als je daar Michel en Lesley (wel weer op de bank) nog naast zet, heb je al een heel aardig half team te pakken. Ook S├ębastiaan was er vanmiddag, dus alles bij elkaar waren er in vergelijking met het begin van het seizoen (en in ieder geval met vorig seizoen) heel wat wijzigingen. Voor allemaal geldt dat kijken naar deze wedstrijd veel meer spanning geeft dan zelf meedoen en op het veld staan.

Ik wil nog even terugkomen op de wedstrijd van vorige week. Ik vond het vorige week vrij slecht en schreef dat ook, maar heb me in de loop van de week toch laten vertellen, dat ik dat niet helemaal juist heb gezien. Vooral de 2e helft van vorige week werd er voor en met elkaar gevochten en samengewerkt en dat dat dan niet resulteerde in winst en doelpunten was jammer, maar dat maakte niet dat het zo slecht was als ik dacht. Nou, weer geleerd dat ik volgende keer niet alleen maar moet afgaan op of we winnen of verliezen en hoe vaak we de bal verspelen of verliezen.

Voordeel van een derby (in ieder geval tussen voormalige buren) is wel dat er veel publiek op afkomt. Het is heerlijk druk langs de lijn en dat gebeurt ook niet elke week. Nu nog een mooi resultaat en het wordt een goed weekend! Al na 2 minuten krijg Ilias een enorme kans als hij opeens vrij voor de keeper de bal aangespeeld krijgt, maar schrikt waarschijnlijk zo van die kans dat de bal van zijn voet springt en over de achterlijn stuitert. Dat was nog eens een mooi begin geweest. Het valt mij op, dat het af en toe net een flipperkast lijkt, zeker van de kant van HMS. Ik had (naar aanleiding van de stand op de ranglijst) meer van hen verwacht. Maar laat ik maar zeggen dat dat door ons komt, het is nu eenmaal altijd zo met ons dat we tegen "betere" tegenstanders zelf ook beter voetballen dan tegen de tegenstanders die wat lager staan op de ranglijst. Raar maar waar, kijk maar naar vorige week. In de 12e minuut leggen wij een mooie aanval op de mat, die begint bij Jordy en via Ilias bij Achraf terecht komt. Hij schiet op doel en via de lat en de rug van de keeper gaat de bal over de doellijn; 1-0! Alles wat VVJ is en ons een goed resultaat gunt, gaat uit zijn dak. Lekker hoor, een vroege voorsprong. Maar de wedstrijd duurt nog lang en er kan nog van alles gebeuren. Het vervolg van de wedstrijd gaat een beetje op en neer. Niet echt veel kansen, voor beide partijen niet en we moeten tot de 39e minuut wachten voor een beetje spektakel. Nou ja, spektakel. Bij de cornervlag op onze helft, wordt een overtreding op Ilias gemaakt, die wij toch wel goed vinden voor een gele kaart. Helaas is de scheids het niet met ons eens. Het zag er smerig uit en Ilias moet behandeld worden. Gelukkig kan hij wel door. Een minuut of 3 later aan de andere kant van het veld een kans voor Dylan, zijn schot wordt door de HMS-keeper niet goed verwerkt, Hans is er als de kippen bij, maar komt net iets te laat om voor de 2-0 te zorgen. Uit de tegenaanval krijgt Mitchell de bal in de voeten, maar speelt niet helemaal goed terug op Venus. Een HMS-er kan onderscheppen, gelukkig is Romano bij de les en vindt een oplossing. Zo gaan we met 1-0 de rust in. Na rust blijkt Lesley opgesloten te zitten in de kleedkamer en omdat we hem misschien later nog wel nodig hebben, sprint Boy toch maar naar de dug-out om de sleutel op te halen en Lesley uit zijn benarde positie te bevrijden.

In de 51e minuut komt HMS uit een klutsbal op gelijke hoogte en moeten we weer opnieuw beginnen. Een minuut of 7 na de gelijkmaker wordt er een pittige overtreding gemaakt op Mitchell, goed voor een gele kaart, waar wij eigenlijk wel dachten aan iets meer. Inmiddels zitten we in de 60e minuut en krijgt Dylan de bal van Ilias. Dylan kan alleen op de keeper af en wij staan al in de "juichhouding". Helaas wordt de bal te wild geschoten en gaat ie over. Maar weer een minuut of 7 later, het is inmiddels de 67e minuut, komt de bal bij Achraf en maakt hij er 2-1 van. Hoe precies dat heb ik volgens mij volledig gemist in het "feestgedruis". Iedereen juicht en klapt en is blij. Nu nog zo houden of zelfs uitbreiden. Ik moet zeggen dat het er al wel een beetje zat aan te komen.... "hij hing in de lucht", zoals dat wel eens gezegd wordt. En het is ook gewoon verdiend. In de 70e minuut brengt Arie vers bloed en wordt Jeffrey vervangen door Mike. HMS begint in de de eindfase van de 2e helft wat meer aan te dringen, maar of dat nou komt doordat zij opeens beter gaan spelen, of dat wij een beetje meer achteruit gaan lopen..... In de 86e minuut is er weer een kans voor ons om de score naar 3-1 te tillen, maar weer wordt er over geschoten. Ooooooo, hier hadden we toch de doodsteek kunnen geven en hadden we wat rustiger de 6 minuten extra tijd kunnen doorstaan die de scheids bijtelt. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd wordt Lesley nog ingebracht als extra slot op de deur, gelukkig is hij na de rust uit de kleedkamer bevrijdt!!!! Eindelijk, na 98 minuten speeltijd, fluit de scheidsrechter af en hebben we gewonnen! Wat een lekker gevoel en zeker voor de jongens die door verschillende omstandigheden niet mee hebben kunnen doen vanmiddag. Ik wil iedereen een compliment geven, we hebben echt goed gespeeld! Er zijn er een paar zelfs boven zichzelf uitgestegen. Het zou anderen te kort doen om namen te noemen, dus ik geef iedereen gewoon een 10! Op naar volgende week, Hercules, om 15.00 uur!

Opstelling V.V.J.:

Hans Valk - Mitchell Huussen - Lionel Nagtegaal - Romano Kalverboer