• V.V.J. 1 - Hercules 1

Het is vandaag 20 oktober, de zomer is nu echt voorbij, hier en daar zie je al een winterjas, maar een tussendoortje kan ook nog prima. Een graad of 15, flauw zonnetje, droog, prima te doen zo'n middag langs de lijn.

Na twee spectaculaire wedstrijden, die vier punten opgeleverd hebben, treffen we vanmiddag een oude bekende. Hercules, die al jaren meedoen om het kampioenschap, maar als puntje bij paaltje komt, altijd te kort komen.

We missen nog 2 basisspelers, Jordy en Quincy, die volgende week weer van de partij zijn en dan zullen we eindelijk weer compleet zijn. Ik wil nog wel gezegd hebben, dat de vervangers het zeker niet verkeerd hebben gedaan en alle complimenten verdienen!

Al na drie minuten komt Lionel vrij voor de keeper, maar na drie wedstrijden rust, staan zijn voeten nog niet de juiste richting op. De bal gaat er dus niet in. Helaas staat het vizier van Hercules wel op scherp, want twee minuten later ligt de bal er aan de andere kant wel in. Poeh, vijf minuten gespeeld en we staan al achter, dat belooft niet veel goeds tegen Hercules. Maar ik roep mezelf tot de orde, de laatste weken hebben de jongens laten zien over veel veerkracht te beschikken en zich nooit gewonnen te geven. De wedstrijd is pas afgelopen als de scheidsrechter voor het eind gefloten heeft. Daar leg ik gelijk de vinger op de zere plek, de scheidsrechter. Voor de wedstrijd bleek al dat hij goede bekenden is met Hercules, heel geanimeerd praten en ouwe jongens krentenbrood. Dat betaalt zich in de eerste helft nog uit voor Hercules, want de bal is nog net niet klemvast in het strafschopgebied. Iedereen ziet het, iedereen beaamt het (ook Hercules na afloop), behalve de scheids en, hoe lullig ook voor ons, hij gaat erover. Hij moet op die fluit blazen en naar de stip wijzen. Maar helaas denkt hij er anders over. Geen penalty dus....

Maar de gelijkmaker komt er wel. Na 36 minuten verlies Hercules de bal op het middenveld en heeft Mitchell een goede voorzet op Achraf in huis. Hij aarzelt niet en kopt de bal prima achter de Hercules-doelman. Er schijnt op getraind te zijn afgelopen week! Hercules valt me zwaar tegen vanmiddag, na de eerste aanvalsdriften in de eerste 10 minuten, die wel een doelpunt opleverde, zijn ze helemaal ingekakt en hebben wij het beste van het spel. We zijn steeds een stapje eerder bij de bal, spelen gewoon goed en verdienen zeker de stand die er nu op het bord staat, zo niet meer. Halverwege de tweede helft, om precies te zijn in de 67e minuut, zeg ik tegen mijn buurvrouw: "ik denk dat we dit keer punten overhouden aan een wedstrijd tegen Hercules". We spelen gewoon beter en verdienen vanmiddag gewoon een punt of zelfs meer. Ik heb het nog niet gezegd, om Berry denkt: ik haal even uit. Schitterend vliegt de bal het doel in en verdiend komen we op een 2-1 voorsprong. Helaas komt hier de scheidsrechter weer om de hoek kijken. Hij vind duidelijk dat wij niet mogen winnen, of in ieder geval, dat Hercules niet mag/kan verliezen. Vriend en vijand is het erover eens, dat de penalty die in de 71e minuut voor Hercules gegeven wordt, helemaal nergens op slaat. Een klein duwtje, waar op het middenveld nog niet eens voor gefloten zou worden, is voor hem aanleiding de bal op de stip leggen. Dit geloof je gewoon niet, kadootjes zijn er om uitgepakt te worden en dat is dan ook precies wat Hercules doet, maar dit is echt niet normaal. Dit zou op geen enkel niveau mogen. En het is nog niet gedaan. Het wordt ook nog 2-3, waarbij een overtreding wordt gemaakt die de scheidsrechter niet heeft gezien en zelfs nog 2-4, waar weer hands wordt gemaakt. Geen enkele overtreding bij deze drie doelpunten wordt op waarde geschat door de leidsman van vanmiddag. Zelfs de trainer van Hercules zegt na afloop dat dit gestolen punten zijn en dat de scheids er vanmiddag een potje van heeft gemaakt. Helaas voor ons staan wij vanmiddag aan de verkeerde kant van de uitslag, waar we de afgelopen weken vaak aan de goede kant stonden. Toch blijven de jongens na de 2-4 er voor gaan en blijft het redelijk tot goede spel. Knokken tot de laatste minuut voor een resultaat. Complimenten aan iedereen vanmiddag, ondanks de slechte leiding, toch het koppie er bij houden en blijven proberen te voetballen. Ik ben er trots op! Echt alle 11 basisspelers en ook de invallers, er is gewoon goed gevoetbald vanmiddag, ik denk dat iedereen langs de lijn genoten heeft van het vertoonde spel. Dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden! Volgende week gaan we naar Soest, SEC is dan de tegenstander. Tot dan!!

Opstelling V.V.J.:

Hans Valk - Lesley van Zoelen - Michel Brouwer - Romano Kalverboer