• V.V.J. 1 - Faja Lobi KDS 1

Op de een of andere manier lijken wij alleen maar gelijk te kunnen spelen tegen de tegenstander van vanmiddag. Voor zover ik me kan herinneren is het altijd nog 2-2 geworden. Of we nou bij Faja Lobi spelen of bij ons, het is altijd een gelijkspel. Met die traditie moeten we vanmiddag dan maar eens breken en de volle winst pakken. Helaas moeten we dat doen zonder 4 basisspelers. Boy en Lionel zijn naar aanleiding van vorige week geschorst en Jordy Venus en Achraf zijn geblesseerd. Gelukkig zijn én het 2e én de JO19 vrij, waardoor er in ieder geval geen personele problemen zijn. Het is prachtig weer, een stralende zon, geen wolkje aan de lucht, een graad of 26 schat ik, dus kom maar op. Verschil met vorige week is ongeveer 20 graden, toen stonden we in winterjas en sjaal in de sneeuw en nu in een stralende zon in korte broek en hemd. Dat kan alleen in Nederland, in één week zo'n groot verschil. Maar laten we vooral niet klagen, volgende week wordt er weer regen voorspelt en dat is helemaal erg jammer voor Koningsdag.

Door het mooie weer is het lekker druk langs de lijn en zijn tafels en stoelen naar buiten gebracht om lekker in het zonnetje naar de wedstrijd te kijken. En die zien met z'n allen dat een corner in de 4e minuut bijna in het doel verdwijnt, maar dat de keeper op de lijn redding brengt. Die goal is er een minuut of 10 later wel, maar dan in het verkeerde doel. Faja Lobi komt middels een vrije trap op een 0-1 voorsprong. In deze fase is het ook al duidelijk dat de grensrechter niet veel kaas heeft gegeten van zijn "vak", maar vlagt voor alles en iedereen. Jammer dat de scheids het nu nog niet doorheeft. 2 Minuten na het doelpunt geeft Ilias een voorzet vanaf rechts, die uiteindelijk net in de handen van de keeper belandt. Zo zijn er toch wel wat kansjes, maar moeten we tot de 39e minuut wachten voor de gelijkmaker. Een kopbal van Joran is volgens de scheidsrechter over de doellijn geweest, wij kunnen dat vanaf onze positie niet zien, maar hé, de scheids is de baas en als hij zegt dat de bal achter de lijn is geweest, geloof ik hem graag. De rust breekt dus aan met een 1-1 stand en in het verloop van de 1e helft is wel duidelijk geworden dat de spelers van Faja Lobi redelijk tot goede toneelspelers zijn. Eerst is daar de nr 24 die een tikje tegen zijn enkel krijgt en doet alsof hij zijn enkel heeft gebroken en de nr 16 krijgt later een bal in zijn gezicht en doet daar heel dramatisch over. Een klein kwartiertje in de 2e helft geeft Hans de bal voor op Ilias en deze scoort de 2-1. Ik moet inmiddels hard lachen om de grensrechter van Faja Lobi die ook gewoon toegeeft dat ie vlagt voor alles en niet let op of het nu werkelijk buitenspel is of niet. "Voor mij is het vlaggetjesdag", zegt hij, "maakt me niks uit of het buitenspel is of niet". En echt, hij vlagt werkelijk voor alles, gelukkig laat de grensrechter hem op een gegeven moment gewoon staan en reageert hij niet meer. Op een gegeven moment in de 2e helft schiet de nr 12 van Faja Lobi de bal weg bij een ingooi en zeggen wij: "moet je goed doen, wij hebben geen haast, staan met 2-1 voor"; waarop hij zegt: "boeien, jullie zijn toch allemaal............", hij maakt zijn zin niet af, want dat moest ie waarschijnlijk nog bedenken, maar je kunt het zelf wel invullen wat hij bedoelde... Vijf minuten voor tijd, het staat nog steeds 2-1 voor ons, gaat Faja Lobi er vandoor. Helaas gooit onze grensrechter de vlag niet in de lucht en maken zij de gelijkmaker. Weer 2-2, het zal toch niet weer een gelijkspel worden? De winnende treffer lijkt in de 90e minuut toch nog aan onze kant te vallen, maar helaas beland deze bal op de paal. En dan fluit de scheids voor het eind, helaas toch weer een gelijkspel tegen Faja Lobi, het is weer niet gelukt om te winnen.

In de voorbereiding op volgend seizoen zijn onze trainersstaf en de sponsorcommissie al druk bezig met het samenstellen van de nieuwe selectie. Elke dag wordt op social media een nieuwe naam bekend gemaakt van selectiespelers en als eerste werd bekend dat onze aanvoerder, Jordy Arts, ook volgend jaar een gewaardeerd lid van de selectie zal zijn. Inmiddels zijn er al vier namen bekend gemaakt en maken die namen mij zeer hoopvol. Wil je ook weten wie er volgend jaar allemaal in de selectie zullen spelen? Volg dan de sponsorcommissie op Instagram of Facebook!!

Volgende week wordt er niet gevoetbald in verband met Koningsdag en op 4 mei spelen we weer thuis tegen SVM, de nr 2 uit deze competitie.

Tot slot wil ik hier alvast melding maken om woensdagavond 29 mei a.s. in je agenda te zetten. Binnenkort zul je hier op de website meer informatie over vinden.

Opstelling V.V.J.:

Jimmy Feith