• Om iedereen de gelegenheid te geven de begrafenis van Paul Kros bij te wonen, de keeper van ons 5e elftal die 2 weken geleden door zinloos geweld om het leven is gekomen, spelen we vanmiddag pas om 15.00 uur. Niet bij iedereen bekend, want sommige supporters keken raar op dat er bij aankomst nog geen aanstalten gemaakt werd om met de wedstrijd te beginnen. Faja Lobi, een oude bekende, maar als ik het zo bekijk ook met veel nieuwe gezichten. We hebben de laatste weken veel vertrouwen opgedaan door wedstrijden te winnen, tenminste ik heb dat vertrouwen, dus ik zie ook niet op tegen het treffen met onze vrienden van vanmiddag. Alhoewel er wel veel zieken waren afgelopen week en niet iedereen heeft kunnen trainen. Quincy en Yassine beginnen derhalve op de bank en ook Roy start nog niet in de basis. Marcelino is er zelfs helemaal niet bij vandaag. Toch blijft het vertrouwen er bij mij wel dat de punten vanmiddag in huis blijven. We hebben vanmiddag de ons welbekende scheidsrechter Torres Mendoza, die op z’n 78e nog steeds zijn wedstrijdjes fluit. We moeten het er mee doen……… Het begin is een beetje aftasten, maar na 9 minuten scoort Jordy al de 1-0. Denken we, maar de grensrechter vlagt voor buitenspel en de scheids gaat daar in mee. Wij denken hier natuurlijk heel anders over, hoewel we er best ver vanaf staan, maar de scheids staat ook in de middencirkel en de grensrechter van Faja Lobi is niet objectief en vlagt natuurlijk altijd. Nou ja, het is nog vroeg en dat doeltpunt valt vroeg of laat wel. Tot de 34e minuut is het volledig éénrichtingsverkeer richting het doel van Faja Lobi. De lat wordt geteisterd, ballen net naast en over of ternauwernood door de keeper gepakt. En door iedereen en van alle kanten, links, rechts, het maakt niet uit. Het lijkt wel of die bal er niet in wil. Tot de 34e minuut als Jacky eindelijk de 1-0 achter de keeper krijgt. Ik keek natuurlijk weer net even niet richting bal en doel, dus zag alleen de bal in het net liggen, maar het doelpunt telt en helaas is er op dit niveau geen herhaling, dus moet ik het met de beschrijvingen van mijn collega-supporters doen. Dat het éénrichtingsverkeerd was in de eerste helft blijkt wel uit het feit dat Faja Lobi in de 41e minuut pas de eerste corner neemt. Het levert gelukkig niks op, zou ook niet terecht zijn.

Trainer Kees neemt vandaag de honneurs waar voor trainer Michel, die van een heerlijke vakantie geniet en hij besluit om Roy en Yassine na rust de plaats in te laten nemen van Jacky en Mehmet. De grensrechter van Faja Lobi, heeft de quote van de dag door tegen een speler te roepen “doesn’t matter, 5 minutes then you’re gonna wissel”. We hebben er smakelijk om gelachen. Wij gaan echter gewoon door met waar we in de eerste helft zijn geëindigd, GEEN doelpunten maken. Oh, we krijgen kansen zat en hadden gemakkelijk al op 5 of 6-0 kunnen staan, maar de scherpte is er niet niet. Weer gaat alles net naast, net over of op de lat. Inmiddels zijn we op een punt in de wedstrijd beland, dat Faja Lobi maar één bevlieging hoeft te krijgen en ze scoren en wij zijn 2 punten kwijt. Maar dan hebben wij Yassine gelukkig. In de 85e minuut is zijn kopbal eindelijk raak en is er de verlossende 2-0. Het zal je toch gebeuren, de hele wedstrijd zo dominant en kansen creëren, zij een uitval en hij kan er zo maar invliegen. Als Yassine er zelfs een minuut later ook nog 3-0 van maakt is het over en uit met de aspiraties van Faja Lobi en kunnen zij zonder punten terug naar Ikea en houden wij alle punten in huis.  Het vermelden waard tot op nu vind ik nog wel dat ik Lionel zo goed vind voetballen dit hele seizoen. Zou hij in de corona-periode op voetballes zijn geweest? Voor corona vond ik hem altijd voornamelijk een harde werker en balafpakker. Begrijp me niet verkeerd, heel waardevol en zeker nodig in een elftal, maar goed en verfijnd voetbal was aan Lionel niet besteed. Maar dat vind ik nu dus wel, ik vind hem echt goed voetballen nu en dat wil ik toch eens gezegd hebben. Drie punten in de tas, trainer Michel kan gerust een sigaar opsteken en een borrel pakken. En deze overwinning wordt opgedragen aan Paul, die zo onverdiend en noodlottig is gestorven en die vandaag naar zijn allerlaatste rustplaats is gebracht. Volgende week de “topper” tegen VVIJ.

Opstelling V.V.J.:

Jordy Dix - Lesley van Zoelen - Marc van Rees - Boy Schoonheim