• V.V.J. 1 - Elinkwijk 1

Nu de Sint en zijn Zwarte Pieten weer in het land zijn, moeten we vanmiddag maar eens kijken of nog cadeautjes zijn die uitgepakt kunnen worden. Morgen komt de Goedheiligman onze club bezoeken en het zou toch leuk zijn als we dan al drie punten in de tas hebben!

Op het programma vanmiddag de wedstrijd tegen Elinkwijk. Zoals vorige week al aangehaald, hebben zij ongeveer evenveel punten dan wij, dus moet er eigenlijk gewoon gewonnen worden en daar heb ik ook best een goed gevoel over. We doen het de laatste weken gewoon heel aardig. In het (recente) verleden werd bij een tegenslag in de wedstrijd nog wel eens de kop in de wind gegooid, door op elkaar te gaan schelden en te zeuren tegen de scheids, maar de laatste tijd knokken de jongens dan voor elke meter en peppen elkaar op met positief commentaar. En dan is het veldspel ook nog eens leuk om naar te kijken, dus wat wil een supporter nog meer... Terwijl Arie en zijn jongens in de bespreking zijn, komt de scheids binnen. Hé die ken ik, die hadden we een paar weken terug ook al! Om precies te zijn de thuiswedstrijd tegen Hercules en daar was ik niet al te blij mee, kan ik me herinneren. Gelukkig word ik gelijk gerustgesteld door deze scheids, want dat was zijn broer. Nou, ik kan je zeggen, ze halen mij en mijn zusje wel eens door elkaar, maar deze lijken ook als twee druppels water op elkaar.

Al na vijf minuten kopt Quincy ons op een 1-0 voorsprong na een vrije trap. Zo, dat is nog eens een lekker begin. Drie minuten na deze goal lijk het ook nog eens 2-0 te worden als Michell de bal langs de keeper speelt, maar Quinten daar net niet bij kan om in te tikken. In de 9e minuut, de bal is inmiddels in onze verdediging terecht gekomen, wordt deze niet goed weggewerkt en opeens zie ik de bal achter Jordy liggen en staat het weer gelijk. Poeh, dat ging zo snel dat ik het niet eens goed gezien heb. Maar ja, dat is ook niet zo belangrijk, feit is dat we weer opnieuw kunnen beginnen. Beide elftallen maken er een ontzettend leuke wedstrijd van, het spel gaat redelijk snel op en neer en er wordt lekker gevoetbald door beide teams. In de 22e minuut geeft Jordy een goeie voorzet op Mitchell, die de bal kop maar niet goed raakt. Maar wel goed genoeg om buiten het bereik van de keeper, via de paal de 2-1 te maken. In deze fase krijgt Elinkwijk een paar hele beste mogelijkheden. Na niet al te best uitverdedigen van onze kans, mikken zij echter veel te hoog en een vrije trap wordt door Jordy goed gepakt. Het is trouwens aan beide kanten de keeper die voorkomt dat er meer doelpunten vallen, want zowel de Elinkwijk-goalie als Jordy zijn in goede doen vanmiddag! Een minuut of 7 voor rust krijgt Lionel nog de kans om de 3-1 te maken, maar hij zet zijn voet niet tegen de bal na een goede voorzet. Nog een opmerkelijk momentje; op een gegeven moment wordt de bal uit geschoten en deze beland op het veld van de Dominators. Nou zijn er natuurlijk op dit niveau geen ballenjongens, maar waar heb je ooit gezien dat de scheidsrechter dan maar even over de omheining stapt en de bal ophaalt? Onze scheidsrechter van vanmiddag dus wel!

De rust in met een 2-1 voorsprong dus en even lekker met een bakkie koffie bijkomen en opwarmen. Want het is best verschrikkelijk koud. Gelukkig maakt de wedstrijd veel goed. De tweede helft laat hetzelfde beeld zien als de eerste helft, beide elftallen gaan door er een leuke wedstrijd van te maken. In de 62e minuut mag Elinkwijk een vrije trap nemen, die onderweg van richting wordt veranderd waardoor Jordy op het verkeerde been staat. Gelukkig is hij snel genoeg weer omgedraaid om de bal nog uit het doel te tikken. Aan de andere kant staat Quinten opeens oog in oog met de keeper, maar deze redt ook prima. Zoals gezegd; beide keepers hebben vanmiddag een hoofdrol! Tot de 71e minuut als Berry niet goed wordt gecoached, de bal dus niet goed weg werkt en Jordy kansloos is. Weer gelijk en dat is tot nu toe ook wel de verhouding in de wedstrijd. Met ongeveer nog 20 minuten op de klok is er nog wel voldoende tijd om de winst binnen te harken, dus ik wanhoop nog niet. Beide elftallen blijven volop voor de winst gaan en dat levert een hele leuke wedstrijd op. In de 76e minuut gaat een kopbal van Elinkwijk net naast en halen wij opgelucht adem, waar we in de 81e minuut met z'n allen kunnen juichen als Mitchell een voorzet van Boy binnen glijdt bij de 2e paal. In de 88e minuut is er een aanval van ons die wel een paar minuten duurt. Het begint met een vrije trap die Jordy mag nemen en dat doet hij wel zo goed, dat de keeper met de grootst mogelijk moeite de bal uit het doel tikt. Uit de hierop volgende corner tikt de keeper de kopbal van Quincy weer net uit het doel. Dus weer een corner. De afvallende bal, die uit deze corner volgt, komt uiteindelijk bij Boy terecht, die vanaf een meter of 20 uithaalt. De bal wordt van richting veranderd en op deze bal is de keeper dan toch uiteindelijk kansloos. En de 4-2! Een heerlijke wedstrijd met een heerlijke uitslag! Twee prima elftallen, waarbij wij op het eind aan het langste eind trekken en de drie punten in eigen huis kunnen houden! Het brengt ons op een gedeelte 6e plaats met evenveel punten als Vianen en HMS. Volgende week gaan we het dak op bij Faja Lobi, dat moet toch ook goed zijn voor nog een overwinning.

Hans Valk - Michel Brouwer - Quincy Noordhof - Romano Kalverboer

Lionel Nagtegaal - Jordy Arts - Boy Schoonheim - Quinten Heimensen