• V.V.J. 1 - Elinkwijk 1

Uitgerekend tegen Elinkwijk vanmiddag, missen we het halve elftal. Veel geblesseerden, geschorsten en anderszins afwezigen.  Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, er zijn gekkere dingen gebeurd in het verleden. Wie weet verbazen we vriend en vijand wel vanmiddag. Elinkwijk, de gedoodverfde favoriet in onze afdeling, nog geen punt verloren, is het natuurlijk aan zijn stand verplicht om in no time weer een paar klassen hoger te voetballen. Heel lang de “grootste” amateurvereniging in de regio geweest, de laatste jaren wat minder, maar moet natuurlijk weer van onder af aan beginnen nu ze naar de zaterdag zijn verhuisd. Maar dat zij kampioen gaan worden, dat lijkt haast wel zeker, ze hebben alles nog gewonnen en ook nog met grote cijfers. Het begint echt winter te worden, ben nog maar nauwelijks warm van de wedstrijd van vorige week (hoewel de spanning toen echt wel de kou verdreef), vandaag is het echt waterkoud. Het zonnetje maakt het, zeker in de eerste helft, nog te doen, maar als in de tweede helft de zon verdwijnt, is het bibberen geblazen.

Elinkwijk neemt flink veel supporters mee, je kunt toch zien dat zij nog een grote naam zijn in het amateurvoetbal. Dat de gemiddelde leeftijd van hun supporters ongeveer 75 jaar is en het er langs de lijn dus uitziet als een uitje van de Zonnebloem, mag de pret niet drukken. Gelukkig kunnen ze nog wel allemaal zelf lopen.

Dat ik niet de enige ben, die wel eens een wonder heeft zien gebeuren, blijkt als Edwin bij het beginnen van de wedstrijd voorspelt dat Jordy Arts in de 13e minuut de 1-0 zal maken. Het zal toch eens waar zijn….. We beginnen uitstekend, in de 1e en in de 2e minuut testen we de keeper van Elinkwijk, maar de schoten eindigen in zijn handen. Binnen 5 minuten laat ook de scheidsrechter zijn intenties voor vanmiddag zien als hij Boy een gele kaart geeft voor een overtreding die ik in ieder geval niet gezien heb. Uit de vrije trap die hieruit volgt blijkt maar weer eens dat dromen dus echt bedrog zijn, want uiteindelijk scoort Elinkwijk uit deze vrije trap de 0-1. In de 10e minuut zijn wij in de aanval als Boy en Jeffrey tegen elkaar oplopen en we voordat we het in de gaten hebben al op een 0-2 achterstand staan. Zij zijn zo razendsnel en effectief, het duizelt gewoon. De scheidsrechter lijkt ook behoorlijk onder de indruk van onze gasten, want hij fluit behoorlijk één kant op, geeft een doeltrap als het een corner is  en als er een overtreding (en een pittige ook nog) op Ilias wordt gemaakt, laat hij dit gewoon doorgaan. Als hij na het mislopen van deze aanval toch op deze beslissing lijkt terug te komen, vraagt hij aan spelers van Elinkwijk wie het was die de overtreding maakte. Als de nummer 5 dan eerlijk zegt dat hij het was, ziet hij de gele kaart uit het borstzakje komen. Die speler vindt dat dan weer raar, want als je niet weet wie de overtreding maakte, heb je het ook niet gezien. Dat is natuurlijk ook wel weer zo, maar hij gaf zelf toe dat hij het was. Geeft maar aan dat het niet de allerbeste scheids was vanmiddag. Dit was echter absoluut niet de oorzaak van de achterstand. Het krachtsverschil is gewoon te groot. Met het aanbreken van de rust is het zelfs 0-4 en beloof ik mezelf te stoppen met het tellen van tegendoelpunten vanaf nu. Dus wat er verder ook nog gebeurt, zij hebben maar 4 doelpunten gemaakt vanmiddag.

In de rust wordt maar weer eens duidelijk dat mannen erg gevoelig zijn voor mooie vrouwen.  Was een paar weken geleden Wesley Sneijder met zijn gevolg te gast op ons complex, in de rust verschijnt daar opeens Kim Feenstra. Een bloedmooie vrouw, dat zie ik natuurlijk ook wel. Gelijk hoor je het gonzen…. en uit alle hoeken en gaten komen ze opeens tevoorschijn. Met telefoon in de aanslag, onopvallend, want je mag wel een foto maken, maar dat moet natuurlijk wel stiekem. Sommigen willen het ook niet geloven; “dat is Kim niet, die lijkt er alleen maar op”, maar ze is het wel degelijk. Wat ze komt doen, weet ik ook niet, maar met een half uurtje is ze ook weer weg. Dat mannen niet alleen oog hebben voor vrouwelijk schoon, maar vrouwen ook wel zien of een man aantrekkelijk is en mooi kan zijn, blijkt als de billen van de nr. 22 van Elinkwijk mij opvallen. Hele stevige, ronde billen op een paar mooi gevormde bovenbenen. Menigeen laat ze tegenwoordig zo maken, maar deze jongen heeft ze gewoon! Dat viel mij dan weer op. Voor de rest is er in de tweede helft weinig tot niets gebeurt, Elinkwijk wilde niet meer, wij wilden de schade beperken en konden ook niet veel anders. De stand die met de rust al op het bord stond, staat er na 90 minuten ook nog. Enige opmerkelijk is nog dat in de 60e minuut de scheids Lesley een gele kaart geeft voor een overtreding die ik ook al weer niet gezien heb en dat dit hem in de laatste seconde van de wedstrijd fataal wordt. Dan maakt hij wel een domme overtreding en kan de scheids niet anders doen dan hem zijn tweede gele kaart geven. Nou ja, kan niet anders, hij had ook gewoon snel af kunnen fluiten, want dat doet hij nu ook gelijk na het geven van die 2e gele kaart. Beetje flauw is het wel. Al met al heeft Elinkwijk de eerste helft gewonnen en hebben wij de 2e helft gelijk gespeeld. En daar ben ik dan wel weer tevreden mee. Elinkwijk wordt dit seizoen de kampioen, zoveel is wel duidelijk geworden vanmiddag, veruit de beste ploeg die ik gezien heb. Dus volgend jaar één concurrent minder, zeg maar.

Hans Valk - Lesley van Zoelen - Lionel Nagtegaal - Romano Kalverboer

Sergio Anaya Pena - Achraf Bijik - Jordy Arts - Boy Schoonheim