• V.V.J. 1 - EDO 1

Met 6 punten uit 2 wedstrijden hebben we natuurlijk een droomstart. Reden om bijna naast mijn schoenen te gaan lopen van trots, maar “echte” tegenstand is er nog niet geweest. Dat is vanmiddag wel anders, met EDO treffen we vanmiddag een echte angstgegner. Ik weet niet hoe het komt, maar  de wedstrijden tegen onze buren zie ik liever niet. Maar goed, ook die wedstrijden moeten nou eenmaal gespeeld worden, daar is niets aan te doen. Het weer is in ieder geval prima, na twee weken geleden nog in een zomerse sfeer de eerste wedstrijd te hebben bijgewoond, vorige week in de vieze regen, is het nu prima voetbalweer. Een flauw zonnetje, niet te koud, niet te warm, een graad of 15, uitstekend te doen.

In de 3e minuut gaat Boy er op links al vandoor na een pass van Sergio. Anouar loopt ook mee, daar had de bal ook nog naar toe gekund, maar Boy besluit zelf te schieten en de bal gaat maar net voorlangs. Ai, dat had hem al kunnen zijn. In de 16e minuut scoort EDO in buitenspelpositie, Dimitri vlagt ook, maar de scheidsrechter neemt niet eens de moeite om zelfs maar te reageren. In de 24e minuut een erg mooie pass van Anouar op Sergio, maar zijn schot wordt door de EDO-keeper met de voet gekeerd. Dit had de gelijkmaker moeten zijn. Opeens zijn er in korte tijd veel kansjes voor ons. In de 28e minuut Sergio vanaf rechts in de handen van de keeper, 2 minuutjes later een kansje voor Lionel. In de 36e minuut een prima redding van Venus, echter de bal wordt niet weggewerkt, waardoor zij op 0-2 komen. Dimitri vindt het buitenspel en vlagt ook, maar de scheidsrechter staat voor de verandering eens op één lijn en ziet dat het niet zo is (of vindt dat in ieder geval). 0-2 dus met de rust, zeer geflatteerd, deze stand suggereert dat we geen schijn van kans hebben en dat is zeker niet het geval. De omzetting in de 2e helft (Zouzou in de voorhoede) heeft direct succes als hij in de 47e minuut de aansluitingstreffer maakt. Hoop op minstens een punt (of nog meer) vanmiddag gloort gelijk in mijn brein, maar groot is de teleurstelling als zij 2 minuten later alweer op 1-3 komen. De rest van de wedstrijd doet er eigenlijk niet meer toe, er gebeurt niet meer zoveel, het kabbelt een beetje voort. De 1-4 die zij nog scoren is niet hun verdienste, maar valt door een misverstand in onze verdediging. Een zeer geflatteerde nederlaag, maar ook die tellen.

Hans Valk - Lesley van Zoelen - Mohamed Zouzou - Romano Kalverboer

Sergio Anaya Pena - Mitchel vd Merkt - Lionel Nagtegaal - Boy Schoonheim