• Zaterdag 9 oktober 2021, in de zon geeft de thermometer nog 20 graden aan en is het heerlijk. Echter in de schaduw heb je je jas wel nodig, daar is het best fris. Op het nieuwe tijdstip van 14.00 uur (is ff wennen) vanmiddag tegen De Vecht. Vorig jaar niet tegen hen gespeeld, en het jaar daarvoor alleen de uitwedstrijd, die eindigde in een 1-5 overwinning. Alle thuiswedstrijden van V.V.J. 1 zullen vanaf nu om 14.00 uur beginnen, wat voor de scheidsrechter waarschijnlijk ook nieuw was, want die kwam om 13.50 uur op z’n gemakkie aangefietst. Nou ja, last had ie er niet van, want de beste man floot een onopvallende en makkelijke wedstrijd. Vorige week is er niet gevoetbald, want de tegenstander van die middag heeft zich teruggetrokken uit de competitie, dus onverwacht een weekje vrij. En dus vanmiddag de 2e competitiewedstrijd. Zonder Jordy Arts nog, die in de wedstrijd bij DWSM een zweepslag opgelopen heeft en nog niet kan voetballen. Waar Jordy Venus die wedstrijd uitblinker was, begon hij vanmiddag ook weer zo met in de 3e minuut een redding, dat zomaar een doelpunt voor De Vecht had kunnen opleveren. Gelukkig is hij in vorm…… Mijn vrees dat het net zo’n spannende en gelijkopgaande wedstrijd gaat worden als die van twee weken geleden, blijkt gelukkig ongegrond, als in de 6e minuut Yassine de 1-0 op het bord zet. Ik moet eerlijk zeggen dat, in vergelijking met de vorige wedstrijd (die tegen DWSM 3-3), deze wedstrijd heel saai en behoorlijk éénrichtingsverkeer is. In de 19e minuut maakt Yassine er na een corner van Boy 2-0 van en in de 33e minuut is het al 3-0 als Marciano een prachtig doelpunt maakt. Er wordt best heel goed gevoetbald, maar er zit totaal geen spanning in. De Vecht heeft werkelijk helemaal niets in te brengen. Als Jacky dan in de 42e minuut de 4-0 binnen kopt en Marc er op slag van rust ook nog 5-0 van maakt met een rake kopbal, weet je dat de wedstrijd al gespeeld is. Dan is het alleen nog maar gokken hoe hoog de uitslag gaat worden. En de ervaring leert dan, dat een 2e helft alleen maar tegen kan vallen. Nou moet ik ook toegeven dat ik vanmiddag erg ben afgeleid, waarschijn-lijk omdat het helemaal niet spannend is. Ik sta veel te veel te kletsen en let daardoor helemaal niet op. Ben steeds net op tijd voor de doelpunten, maar de daaraan voorafgaande aanvallen mis ik en op ons niveau heb je helaas geen herhalingen. Ik heb dan ook van horen zeggen dat er de eerste helft goed gevoetbald is, moet ik tot mijn spijt toegeven. Gelukkig is er in mijn omgeving altijd wel iemand die wel staat op te letten  We gaan dus rusten met een 5-0 voorsprong. De 2e helft begint net zo als de eerste helft is geëindigd. In de 53e minuut maakt Yassine zijn derde van de wedstrijd en de 6e in totaal, na een voorzet van Achraf. Een prima moment om te gaan wisselen en spelers die van een blessure terugkomen speeltijd te geven en andere spelers rust te geven. Zo maken Yassine, Jacky en Marc plaats voor Roy, Mehmet en Worm. Later gaat ook Lionel voortijdig douchen en maakt Jimmy voor het eerst zijn opwachting in een elftal van V.V.J. Helaas is hiermee ook de schotkracht uit het elftal en heeft waarschijnlijk ook het gebrek aan tegenstand hier mee te maken. Tot de 85e minuut kabbelt de wedstrijd een beetje voort, zonder dat er iets gebeurt. Wij zijn niet meer echt gevaarlijk en zij zijn dat de hele wedstrijd nog niet geweest. Tot de 85e minuut dus, dan krijgt De Vecht opeens een penalty en die gaat er genadeloos hard in. Venus gaat nog wel naar de goede hoek, maar de bal is onhoudbaar. In de 88e minuut nog wel een soort van opstootje als Boy opeens op de grond ligt en zijn tegenstander een rode kaart voorgeschoteld krijgt. Zou in Goede Tijden, Slechte Tijden niet misstaan hebben, deze actie…… Tja, wie Boy dolt, moet daarvan de consequenties ondervinden…. Einduitslag dus 6-1 op het scorebord en 11-10 in het veld. 3 Punten erbij en daar gaat het om. Volgende week naar VIOD, kijken of we daar ook weer eens de 3 punten mee kunnen nemen.

Zaterdagavond werden we opgeschrikt door het vreselijke bericht dat Paul Kros, de oud-keeper van ons 1e elftal en nog altijd spelend lid en sponsor van V.V.J. door zinloos geweld om het leven is gebracht. Een vreselijke kogel heeft een eind gemaakt aan het leven van een 37-jarige echtgenoot, vader, vriend en wat hij allemaal nog meer was voor iedereen die hem kende. In wat voor wereld leven wij momenteel, dat een feestje in een kroeg op zo’n manier tot een eind komt. Waarom kun je iets niet meer met je vuisten uitvechten en wordt er dit soort gruwelijk geweld gebruikt. Vanaf deze plaats heel veel sterkte en kracht voor alle nabestaanden van Paul.

Opstelling V.V.J.:

Lesley van Zoelen – Quincy Noordhoff – Marc van Rees – Boy Schoonheim