• V.V.J. 1 - vv De Dreef 1

Vanmiddag tegen de nummer één-na-laatst en je ziet de bui al hangen (toevallig zowel letterlijk als figuurlijk). Hoe lager op de ranglijst, hoe slechter de wedstrijd en dat is ook vandaag weer mijn verwachting. Het weer werkt in ieder geval al niet mee, want zodra de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd fluit, begint het te regenen en dat niet alleen, de door het KNMI voorspelde storm, steekt ook de kop op. In no-time zijn alle spelers doorweekt en is het veld nagenoeg onbespeelbaar. Het was al getwijfel vanochtend of het wel door kon gaan, eerst niet, toen weer wel, maar hoe later het werd, hoe beter het veld. Maar toen was het nog droog…… Om half 12 nog een keer gekeken en om kwart voor 2 met de scheidsrechter nogmaals. Toen was het veld prima. We beginnen zonder Boy (die deze week op de training geblesseerd is geraakt), Hans, Jeffrey P. en Jordi v. A., maar met Lesley en Quincy weer terug. Ondanks de statistieken, heb ik toch wel het idee dat we drie punten in huis houden vanmiddag, maar er zijn de laatste weken wel vaker negatieve verrassingen geweest, dus dat gevoel zegt niet zo veel. We beginnen eigenlijk gewoon lekker, na 6 minuten mogen we een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld, die op het hoofd van een speler van De Dreef beland. Deze wil eigenlijk gewoon rustig terug koppen op zijn keeper, maar die rekent daar niet op en zo is het gelijk al 1-0. Kan nooit zo bedoeld zijn, maar de eerste kan er maar vast in liggen. Door het slechte weer staat er bijna niemand langs het veld, iedereen is onder de overkapping gekropen, wat ik helemaal niet leuk vind. Ten eerste kan ik door de regen die tegen de ruiten slaat, bijna niet zien wat er op het veld gebeurt en ten tweede is het daar zo’n gekakel dat ik ook niet hoor wat er op en langs het veld gezegd wordt. Maar langs de lijn gaan staan is geen optie, want het is echt pl…..weer. Regen, wind en storm, nou ga daar maar eens staan met je parapluutje in de ene hand en je notitieblok in de andere. Dat wordt helemaal niks. Na de 1-0, is het de rest van de eerste helft niet meer om aan te gluren. Natuurlijk heeft iedereen last van de weersomstandigheden en het slechter wordende veld, dat vind ik vandaag een heel goed excuus. Tijdens de rust maar even weer warm worden met een bakkie koffie en hopen dat het de tweede helft wat droger wordt. Een minuut of tien in de 2e helft, de stand is overigens nog steeds 1-0, wordt de val over de zijlijn gespeeld. Een toeschouwer, die het gewaagd heeft langs de lijn te gaan staan, probeert de bal stoer tegen te houden met een omhaal, maar vergeet daarbij dat het door de bladeren en de nog steeds vallende regen spekglad is daar. Hij gaat dan ook fantastisch onderuit, tot grote hilariteit van iedereen die droog onder de overkapping staat. Op het doelpunt na, veruit het leukste moment van de wedstrijd tot nu toe. We moeten tot de 67e minuut wachten tot er weer enige vorm van sensatie te bespeuren valt. Het regent nu niet alleen, het begint te hagelen, niet mooi meer. Keiharde en grote hagelstenen, samen met de storm, maakt dat de scheidsrechter affluit en ik de spelers nog nooit harder heb zien rennen en over de omheining heb zien springen dan op dat moment. In hoog tempo komen alle spelers, van VVJ en van De Dreef, en zelfs de scheidsrechter van het veld om te schuilen. Het is ook niet normaal, het lijkt wel nacht en het gaat vreselijk tekeer. Maar opeens verandert de lucht, het wordt echt heel raar licht, of ze een tl-balk hebben aangedaan boven en de hagel verdwijnt. Wel blijft het flink regenen, maar de scheids besluit dat het wel weer kan. Het is nog steeds 1-0 en ondanks dat De Dreef er niet echt aan te pas komt, is het geen rustig gevoel en zeker geen uitgemaakte zaak dat deze wedstrijd drie punten op gaat leveren. Maar dan heeft de trainer een “gouden wissel” achter de hand. Brandon neemt de plaats in van Jeffrey B. en na vijf minuten is dat al succesvol. In de 76e minuut eindigt een schot van Mike op de paal en de rebound wordt ingeschoten door Brandon. Dan is de ban gebroken en in de 78e minuut  volgt een prima steekbal van Sergio op Ilias, die de 3-0 maakt. Vijf minuten later is het Sergio zelf die een prachtige 4-0 in de linker bovenhoek krult. Omdat we nog aan het feestvieren zijn van 3 doelpunten in 7 minuten, hebben we niet echt door dat  De Dreef ook nog meedoet en in de 84 minuut wordt de eindstand bepaalt op 4-1.

Jammer van het tegendoelpunt, maar de drie punten zijn in ieder geval binnen. Dat maakt het slechte weer al gauw van ondergeschikt belang en we gaan met een lekker gevoel de winterstop in. De eerstvolgende officiële wedstrijd is op zaterdag 25 januari, dan gaan we naar Vechtzoom. Maandag en woensdag a.s. is er nog training, woensdag de traditionele kerstkaartavond en dan sluit de kantine tot 4 januari a.s. Voor nu wens ik al mijn “lezers” hele fijne en gezellige kerstdagen en een heel gezond en gelukkig 2020.

Lionel Nagtegaal - Lesley van Zoelen - Quincy Noordhof - Romano Kalverboer

Achraf Bijik - Jordy Arts - Mike Stulen