• V.V.J. 1 - BZC '13 1

Vorige week dus op een indrukwekkende manier de drie punten uit Ankeveen meegenomen, eens even kijken of dat deze week een vervolg kan krijgen in de thuiswedstrijd tegen BZC. De Hilversummers brachten een hoop bagger mee in de vorm van heeeeeel veel regen. Na het prachtige weer van vorige week zaterdag, valt dat vandaag vies tegen. Koud is het niet, maar die regen…… Gelukkig ligt het veld er bij als een biljartlaken. Nu nog afwachten of het ook zo goed bespeelbaar is. Tijdens de warming-up gaat het wel heel hard tekeer, maar gelukkig valt het meeste er nog altijd naast. Als de spelers klaar staan om voor aanvang van de wedstrijd het veld op te lopen, worden zij succes gewenst door Arie, die even een helftje komt kijken. Eigenlijk moet hij volledige rust houden, in voorbereiding op zijn knie-operatie, maar ik zou ook niet thuis kunnen blijven zitten als “mijn” elftal moest spelen.  De tegenstander van vanmiddag heeft vorige week een 7-klapper om de oren gekregen, zal er dus op gebrand zijn om vanmiddag een en ander goed te maken en wij willen het goede spel van vorige week natuurlijk vanmiddag voortzetten. Het begin van de wedstrijd is niet om over naar huis te schrijven. De wind en de regen hebben flink vat op de bal, het veld is glad waardoor ballen doorschieten en dat komt het spel niet ten goede. Ik heb ook het idee dat BZC erop uit is om on zo snel mogelijk met een man minder te laten spelen. Al na 7 minuten kan BZC op 0-1 komen als verkeerd uitverdedigen van onze kant hen in staat stelt doeltreffend uit te halen, maar hun lange bal gaat naast. Echter, in de 16e minuut zetten zij ons wel weer met beide benen op de grond door alsnog de 0-1 binnen te schieten. Op een gegeven moment (ik weet niet eens of dit nog bij een 0-1 stand was of dat het nog 0-0 stond) wordt de bal over de zijlijn gespeeld en die blijft vlak bij ons liggen. Ik voelde niet de behoefte om deze te pakken, want per slot mochten wij niet ingooien. En omdat wij nog steeds geen BVO zijn en geen ballenjongens/-meisjes hebben, kan een speler dat gewoon zelf doen. Eén support(st)er van BZC vond het nodig ons met stemverheffing te wijzen op het feit dat we gerust die bal even konden pakken en terug het spel inbrengen. Aan de ene kant heeft ze daar natuurlijk gelijk in, het was nog een beetje vroeg om tijd te rekken, aan de andere kant irriteerde haar stem en toon me mateloos, dan wordt ik altijd een beetje dwars.  In de 22e minuut is er vanaf rechts een goede voorzet op Boy, die het gaatje vind naast de keeper en de gelijkmaker op het scorebord brengt. Het blijft met de regen een beetje halen en brengen in de eerste helft. Het is paraplu op en paraplu af. Dat dit gevolgen heeft voor het spel is dan ook logisch. Als een speler van BZC vlak voor onze snufferd uitglijdt (het is inmiddels de 34e minuut) en Romano langs komt en heel droog tegen die spelers zegt: “glad hé”, kun je me opvegen. Het kwam er best grappig uit. De tweede helft wat onze opstelling betreft, geen wijzigingen. In de 56e minuut heeft de “tactiek” van BZC resultaat als Jordy een gele kaart gepresenteerd krijgt. In de loop van de 2e helft proberen ze dat nog vaker, en ik zou ik niet zijn als ik dat niet even roep naar een speler. Een aantal spelers van BZC, valt me op, kan aardig acteren. Doen alsof ze heftig geraakt worden en twee tellen later fluitend opstaan en weglopen. We moeten wachten tot de 73e minuut tot er weer een hoogtepunt te beleven valt. In dit geval 2x reddend optreden van Venus in dezelfde minuut. Twee uitermate nuttige en belangrijke reddingen. Als hij dat niet doet komen we met 1-2 achter en dat net nu we er in de 2e helft wat beter inkomen. We zijn echt de bovenliggende partij in deze fase. Dat blijkt in de 78e minuut, als Zouzou opstoomt vanaf het middenveld en vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalt op het doel. Voor mijn gevoel tergend langzaam gaat de bal richting linker benedenhoek van het doel en zie ik de keeper in slow motion naar de grond gaan. De bal is dan echter al over de achterlijn en Zouzou brengt de stand dus op 2-1. Ai, kan me zo voorstellen dat dit hard aankomt bij onze tegenstander. Maar wij gaan natuurlijk even uit ons dak. Lekker hoor, Met nog een kwartiertje te gaan, heb ik goede hoop op wederom de drie punten. Als in de 86e minuut Sergio tikkie takkie  door de verdediging slalomt, uithaalt, de keeper erover heen duikelt en dus de 3-1 maakt, is de winst wel zeker. Vlak voor tijd verdient Anouar nog een penalty, maar de scheidsrechter, die overigens goed gefloten heeft vanmiddag, vindt het niks. Eindstand dus 3-1 en een 100% score in de opening van de competitie. Een goede opsteker voor de derby met EDO volgende week. Tot dan!

Hans Valk - Mohamed Zouzou - Lesley van Zoelen - Romano Kalverboer

Achraf Bijik - Mitchel vd Merkt - Anouar Hasani - Boy Schoonheim