• V.V.J. 1 - Austerlitz 1

Vanmiddag wederom een (voor mij) onbekende tegenstander. Ik kan me niet herinneren ooit, voetbal gerelateerd, in Austerlitz geweest te zijn. Het klinkt me ook veel te klein om zelfs maar genoeg inwoners voor een voetbalclub te hebben. Maar dat ligt ongetwijfeld aan mij. Als ik aan Austerlitz denk, denk ik aan een speeltuin met een piramide van waaruit je de omgeving kunt zien en een restaurant erbij. Maar als ik op Wikipedia kijk, staat daar; een klein dorp in de provincie Utrecht, gemeente Zeist met 1470 inwoners. Poeh, dat is niet groot, zoveel mensen wonen er alleen al bij mij in de straat........ Verder speuren leert mij dat er 2 senioren- en 2 jeugdteams zijn, een stuk kleiner dan wij, dus en ook niet raar voor zo'n klein dorp. Ook op de ranglijst minder punten dan wij, dus wederom goede hoop dat we vanmiddag met de drie punten van het veld af stappen. Dat zal dan wel zonder Lesley zijn, hij is halverwege de week geopereerd aan zijn knie en strompelt nog lekker rond op krukken. Voor hem zal er de komende tijd geen voetbal meer in zitten. Verder zijn er geen verrassingen in de opstelling. De scheidsrechter van dienst vanmiddag, de 19-jarige Jessey Van Pinxteren, blijkt bij Joran op school te zitten en, zo hoor ik na afloop van hem, leest wekelijks de verslagen over het wel en wee van VVJ 1. Nou, ik hoop voor hem dat ik deze keer positief kan over zijn optreden, in tegenstelling tot de afgelopen 2 weken.

In het begin van de wedstrijd is het even aftasten van beide kanten, maar na 9 minuten is daar de eerste kans. Helaas voor Austerlitz, maar Hans staat zijn mannetje en belet ze van scoren. Aan de andere kant is er na een minuut of 12 spelen appél voor hands, maar helaas reageert daar niemand op. In de 20e minuut lijkt een schot van afstand erin te vliegen, maar jammer genoeg wordt het schot op het laatste moment van richting veranderd. De corner levert helaas niets op. Uit het niets eigenlijk komen we in de 24e minuut op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van Austerlitz. Een doldwaze 10 minuten volgen, waarin de doelpunten als rijpe appelen uit de boom vallen. In de 24e minuut was daar dus de 1-0, in de 29e minuut kan de voorsprong uitgebreid worden na een hele gave actie van Achraf, maar de kopbal gaat net naast. In de 30e minuut maakt Austerlitz 1-1 uit een kopbal. In de 32e minuut maakt Mitchell de 2-1. De grensrechter vlagt voor buitenspel en houdt zijn vlag ook omhoog, maar de scheidsrechter is zo overtuigd dat het een geldig doelpunt is, dat hij niet eens naar de grensrechter toe gaat. Ik moet zeggen, hij stond ook precies in de goede lijn om het uitstekend zelf te kunnen beoordelen. Wederom een voorsprong dus, maar nog geen minuut later is het al 2-2. De meningen over wel of geen buitenspel zijn verdeeld, na afloop geeft de scheids toe dat er volgens zijn begeleider op zijn minst een luchtje van buitenspel aan zat. Hierna volgen er 2 knappe reddingen van Jordy en tikt die verdraaide k..keeper van Austerlitz onze 3-2 net over de lat. Met een uiterst vermakelijke en doelpuntrijke eerste helft achter de rug, vol goede moed de 2e helft. Ik heb echt het idee dat we dit potje gaan winnen.

Helaas is het begin niet zo best. In no time kijken we tegen een 2-4 achterstand aan. Echter net zo snel is het ook weer gelijk. De 3-4 wordt door Hans ingegleden na een lekker voorzet en Boy lijkt bij de 4-4 een voorzet te geven, maar de bal verdwijnt gewoon in de lange hoek, onbereikbaar voor de keeper. Ik blijf een goed gevoel houden voor wat betreft de winst. Met nog een minuut of 25 te gaan (en al 8 doelpunten gevallen!!) komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Joran die bal achter de doelman kan knallen. 5-4 is het en dit moeten we toch echt niet meer weggeven. Als we ooit een wedstrijd kunnen winnen is het deze wel. En ik gun het ons ook zo. Gelukkig brengen we de marge een minuut of 17 voor tijd op 2, als Quincy de 6-4 binnen knalt. Na een heuse scrimmage voor het doel, schiet Quincy echt met alle kracht die hij in zich heeft en dolblij is hij ermee. Nu is het toch wel duidelijk..... deze winst kan ons echt niet meer ontgaan. Maar ja, de doelpunten volgen elkaar in deze wedstrijd snel op en er is nog een dik kwartier te gaan....... maar als de minuten wegtikken lijkt Austerlitz het opgegeven te hebben. Er gebeurt niets noemenswaardigs meer, als is het nog wel grappig te vermelden dat de scheidsrechter zijn schoolgenootje Joran nog op een gele kaart trakteert. Een compliment aan onze jongens vanmiddag, die na de teleurstelling van de 2-4 erin zijn blijven geloven en zijn blijven knokken voor resultaat. Dat is wel eens anders geweest, dan gingen de koppies hangen en werd het niks meer. Ook een compliment aan de scheidsrechter, een verademing na de laatste 2 wedstrijden! En 10 doelpunten vanmiddag, een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar ik denk niet dat die er veel waren vanmiddag. Ik denk dat je op dit niveau (4e klasse) toch alleen maar gaat kijken als je voor één van de twee teams bent. En 6x scoren is heerlijk, daarentegen is 4x een tegengoal om je oren krijgen wel een beetje jammer. Maar ja, zolang wij maar altijd één keer meer scoren dan de tegenstander, zijn de drie punten binnen.

Hans Valk - Michel Brouwer - Quincy Noordhoff - Romano Kalverboer

Berry Weijers - Jordy Arts - Joran Meijer - Boy Schoonheim