• V.V.J. 1 - ASV '65 1

Vorige week is de competitie weer hervat na de winterstop. De wedstrijd tegen Vechtzoom ging helaas verloren met 3-0, ik was een beetje grieperig en het was zulk vervelend weer, dat ik maar besloten had om thuis te blijven. Achteraf natuurlijk helemaal geen verkeerde beslissing, want a. het spel was niet om aan te zien, heb ik begrepen en b. de sfeer was niet helemaal top en c. er werd verloren. Vandaag maar hopen op een beter resultaat. De “terug”-wedstrijden staan op het programma, ik bedoel dat we vandaag spelen tegen de tegenstander van de eerste wedstrijd van het seizoen. Daar wonnen we van ze met 1-4 en sindsdien hebben ze 13 punten gehaald. Moet te doen zijn, zou ik zo denken. Het weer is in ieder geval een stuk beter dan vorige week, alhoewel er een verraderlijk windje staat, die het toch nog behoorlijk koud maakt. Het begint veelbelovend, in de 4e minuut al een mooie uithaal van Jordy, die maar ternauwernood door de keeper uit de bovenhoek getikt kan worden. Na een kleine tien minuten spelen een mooie aanval via Lesley, Jordy, Achraf uiteindelijk de bal bij Ilias. Eigenlijk iets te ver naar buiten, maar hij kapt zijn tegenstander mooi uit. Het vervolg is echter minder, de bal verdwijnt ver naast. In de 24e kans heeft Ilias de hoek voor het uitzoeken, maar wil de bal heel subtiel over de keeper heen lobben, deze is namelijk niet zo heel groot. Er zit echter helaas geen vaart in, zodat de keeper de bal zo kan vangen. De keeper is dan wel niet zo lang,  zij hebben wel een aantal behoorlijke lange mensen in het team. Ik denk dat deze eigenlijk hadden willen basketballen, maar dat er in Ankeveen en omstreken geen basketbalteam is en zij daarom maar zijn gaan voetballen. Niet geheel onverdienstelijk, koppend zijn er maar weinig die het van hen kunnen winnen. Maar dat zij aanvallend niet zo heel sterk zijn, blijkt in de 33e minuut als er van onze kant een foute terugspeelbal is, een ASV-er er zo vandoor kan, op weg naar een leeg doel. Hij mikt echter precies op de paal, de bal spat terug het veld in, in de voeten van een andere ASV-er, het doel is weer leeg, deze knalt de bal precies op de lat. Hier hebben we echt een engeltje in het doel, want dit had zo maar een achterstand kunnen (eigenlijk moeten) zijn. Nog voor rust staat er bij ons weer iemand niet op te letten achterin, waardoor er weer een ASV-er vandoor kan met de bal. Maar ik denk dat we vandaag niet hoeven te vrezen, want hier wordt de bal eigenlijk heel dom door de speler zelf over de achterlijn gelopen. Maar jongens, wel ff bij de les blijven, want met een scherpere en betere achterstand hadden we met de rust al tegen een behoorlijke achterstand aan kunnen kijken. Na de rust blijft Romano in de kleedkamer achter en neemt Melvin zijn plaats in.  In de 54e minuut het enige puntje van kritiek dat ik op de scheidsrechter van vanmiddag heb, hij had hier een penalty moeten geven. Achraf wordt duidelijk aangetikt in het strafschopgebied, maar óf de scheids ziet het niet, óf hij vindt het niks. Hij laat in ieder geval gewoon doorspelen. Halverwege de 2e helft lijkt een kopbal van Jordy na een corner de 1-0 op te leveren, maar de bal wordt nog van de lijn gehaald. De tijd begint nu toch wel echter te dringen, we zitten inmiddels al op een minuut of 10 voor tijd. Alhoewel ik wel het gevoel heb, dat die goal nog wel gaat vallen. Dat kan toch haast niet anders, deze wedstrijd mag en kan niet in 0-0 eindigen. Het risico van een uitval van ASV, waarbij de bal zomaar in het doel verdwijnt, blijft er natuurlijk ook altijd. Maar…… gelukkig hebben wij Achraf vandaag in het team. Als er in de 82e een vrije tap genomen mag worden, wordt deze in de diepte gespeeld op Achraf, die de bal direct op zijn slof neemt en achter de keeper schiet. Hé, hé, eindelijk de bevrijdende 1-0!! Nu hebben we nog een kleine 10 minuten om er minstens nog eentje te maken. Dat lijkt bijna in de 84e minuut te gebeuren, maar het schot van Boy gaat rakelings over. Maar…. 2 minuten later is de 2-0 dan wel een feit als Jordy de bal oppikt, de bal terug legt op Achraf en hij zijn 2e van de middag maakt. Een mooie 2-0 overwinning, 3 punten er weer bij! Op naar de rest van de 2e helft van de competitie!

Lionel Nagtegaal - Lesley van Zoelen - Quincy Noordhof - Romano Kalverboer

Achraf Bijik - Nick vd Laar - Jeffrey Baars - Boy Schoonheim