• VVJ wint tweede bekerwedstrijd ruim!

Vandaag speelde VVJ hun tweede wedstrijd uit tegen ‘T Gooi uit Hilversum. Helaas eindigde het eerste duel in de beker cyclus in een 0-2 eindstand in het voordeel van VVZ’49. Dus de mannen van Jeffrey Pfoster en Cees van den Berg waren uit op revanche. De wedstrijd werd geleid door de heer L. Sapin die de wedstrijd prima gefloten heeft.

Helaas hebben we allen het slechte nieuws over de hoofdtrainer Michel Blokker gehoord en wensen hem nogmaals heel veel sterkte en beterschap toe. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er even stil gestaan en maakte de selectie een foto om Michel extra te steunen.

VVJ begon in de volgende opstelling tegen ‘T Gooi: Damiano Horssius (‘66 Calvin Mulder); Lesley van Zoelen, Evert van de Laan, Marc van Rees (‘46 Brahim Massaoudi) en Claudio Veer (‘46 Soufyan Laarej); Jordi Worm (‘46 Nordin Boutchakourt), Jordy Arts en Anouar el Hasani; Soufian Boukarroua en Dylan Heimensen (‘46 Yassine Essard)

De wedstrijd begon voortvarend voor VVJ. Al binnen vijf minuten was de 0-1 genoteerd door Jordy Worm met een afstandsschot. Daarbij moet wel gezegd worden dat de keeper van ‘T Gooi niet de beste keeper is waar VVJ ooit tegen gespeeld heeft. VVJ speelde heel fris en oogde gretig. Het dicteerde het spel en er werd kans na kans gecreëerd. VVJ moest wachten tot de 19e minuut voor de 0-2. Die werd gemaakt door spits Dylan Heimensen. ‘T Gooi had tot dan niets gecreëerd. In de 24ste minuut was het weer raak, dit keer door de opstomende Claudio Veer. Hij kwam goed op en schoot de bal vanuit de zijkant 0-3 op het scorebord. VVJ bleef doorgaan en wist de score net voor de rust naar 0-4 te brengen. Anouar el Hasani schoot knap raak in de bovenhoek.

In de tweede helft werd er meteen 4 keer gewisseld. VVJ ging door met waar het in de eerste helft was gebleven. Rustig combineren en het gaatje zoeken door de verdediging. Die kwam er al snel. In de 50ste minuut was er een mooie een-twee van Nordin Boutchakourt en Yassine Essard in het zestienmeter gebied. Nordin rondde met links af in de verre hoek, 0-5. Daarna was het een van de hoogtepunten van de wedstrijd in minuut 60. Evert van de Laan gaf vanuit het middenveld een mooie steek paas dwars door de verdediging van ‘T Gooi op Yassine Essard, die 1 op 1 op de keeper stond. Hij stuurde de keeper de verkeerde hoek in met een mooie schot in de andere hoek. Na de 0-6 werd VVJ iets slordiger. Het gaf ‘T Gooi iets meer de ruimte om te voetballen en dat resulteerde in 68ste minuut in de 1-6 door een doelpunt van ‘T Gooi. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd werd er nog twee keer gescoord. Eerst een knullige eigen doelpunt waarna Yassine Essard de eindstand op 1-8 op het scorebord zette.

Een prima generale voor aanvang van de competitie volgende week. Dan zal het voor het “echie” gaan tegen VV Voorwaarts. Zij degradeerden afgelopen seizoen en hebben al mooie beker uitslagen neergezet. Een mooie eerste test voor VVJ om te zien waar de mannen nu staan. We verwachten jullie support volgende week uit op sportpark Berekuil, Ariënslaan 2 in Utrecht. Die wedstrijd begint om 14:00 uur.