• Austerlitz 1 - V.V.J. 1

Vorige week kon ik helaas niet bij de wedstrijd zijn, waardoor Paul zich aanbood als vervanger om het verslag van de wedstrijd te maken. Nou ja, in principe kon ik wel, maar dan kon ik bij iets anders leuks niet aanwezig zijn en soms moet je keuzes maken. Het zou toch ook te gek zijn, dat spelers zich om het minste of geringste kunnen afmelden en dat ik als supporter me schuldig zou moeten voelen omdat er geen verslag zou zijn, als ik niet zou komen kijken. Maar raar was het wel, weten dat "jouw" team aan het voetballen is en dat je dan gewoon bij Loetje aan een biefstukje zit.... En dat er dan ook nog eens niet gewonnen werd, was helemaal jammer.

Maar vandaag een nieuwe dag, met nieuwe kansen op drie punten. Moet ook gewoon lukken, want Austerlitz staat lager op de ranglijst met vijf punten minder dan wij en de thuiswedstrijd is door ons destijds met 6-4 gewonnen. Het is heerlijk weer, er schijnt een lekker zonnetje in een strakblauwe lucht, een temperatuurtje van een graad of 12, 13, een prachtig voetbalweertje en zeker geen straf om langs de lijn te staan vanmiddag. Er is bij VVJ niets te doen, dus moeders in de rolstoel gezet en op naar Austerlitz! In dat opzicht valt het me wel tegen dat er niet meer supporters zijn, lang niet alle elftallen hoeven te voetballen vanmiddag, dus ik had wel meer aanmoediging verwacht.

In de 10e minuut is er een eerste grote kans voor Austerlitz, maar door goed te verdedigen wordt deze verijdeld. Daarna is er in de 14e minuut een schot van Boy dat net naast gaat, jammer, dit had zeker een beter lot verdiend. Twee tellen later is er een goeie bal van Jeffrey op Dylan, die alleen op de keeper af kan, maar helaas net in buitenspelpositie. Weer 10 seconden later een bal van Mitchell van achteruit op Achraf, die een voorzet heeft op Boy, maar zijn schot gaat weer net over. Wat me in dat eerste kwartier opvalt, is dat Austerlitz erg rigoureus is met uitverdedigen, alles gaat gewoon over de zijlijn. Niks proberen op te bouwen, gewoon degelijk weg-is-weg. In de 22e minuut weer een kans om de openingstreffer te maken, wij krijgen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Jordy neemt plaats achter de bal, maar de keeper pakt zijn schot. In de 24e minuut weer een mooie aanval van ons, maar Achraf mikt deze keer te hoog. Nou zal je altijd zien, nadat wij een kans of vijf hebben verprutst om op voorsprong te komen, de tegenstander er als de kippen bij is om de eerste de beste kans wel in de touwen te jagen. En dat is precies wat er gebeurt. In de 28e minuut komt Austerlitz op 1-0, er gaat wel een overtreding (hands) aan vooraf en dat is precies wat Erwin de scheids ook duidelijk probeert te maken door te blijven vlaggen, maar deze wuift het weg. Doelpunt dus en we kijken tegen een achterstand aan. Nou ja, nog lang genoeg te spelen om een en ander goed te maken, dus nog geen man overboord. Maar onnodig is het wel. We hadden gerust al 2-0 voor kunnen (of moeten) staan. We gaan gewoon door met waar we mee bezig waren tot nu toe, in de 29e minuut (vlak na het tegendoelpunt) produceert Boy een rollertje dat net naast gaat. En vlak voor rust is er weer een vrije trap van Boy, waarbij de keeper bijna met bal en al achteruit de lijn over loopt. Helaas voor ons net niet helemaal. De rust in dus met een 1-0 achterstand en we hopen allemaal dat Arie in de rust de koppies weer leeg krijgt en de neuzen dezelfde kant op. Als de elftallen voor de tweede helft weer het veld op komen, zie we dat er bij ons 2x is gewisseld. Jordy en Mitchell zijn in de kleedkamer achter gebleven en Ilias en Hans hebben hun plaats ingenomen. De rust is niet helemaal gebruikt zoals ik (en misschien iedereen wel) gehoopt had, want het spel wordt er eigenlijk niet beter op. In de 51e minuut gaat de hele supportersschare van Austerlitz die achter ons doel staat, uit z'n plaat, als Achraf in het strafschopgebied de bal tegen zijn hand/arm krijgt geschoten. Daar had zo maar een penalty gegeven kunnen worden...... In de 58e minuut lijkt de 2-0 gemaakt te worden, ik tel hem al, maar de bal wordt erg knullig naast geschoten. Waar wij in de 1e helft de kansen en mogelijkheden kregen, zijn we nu nergens meer en krijgt Austerlitz de kansen. In de 60e minuut wordt het dan alsnog 2-0. Arie grijpt hierna in en wisselt Quinten D. voor een extra aanvaller. Joran komt erin. In de 65e minuut lijkt Dylan de aansluitingstreffer op zijn schoen te hebben, maar de keeper pakt de bal. Zelfs grote kansen zijn vanmiddag niet aan ons besteed. Hierna nog een opmerkelijk moment van de scheidsrechter, die een duel van Ilias met een speler van Austerlitz die op de grond ligt, verwart met een overtreding en Ilias geel geeft. Terwijl Ilias alleen maar probeert de bal te pakken.

De aansluitingstreffer komt er uiteindelijk toch, een minuut of 20 voor tijd rondt Jeffrey een voorzet van Romano doeltreffend af. Er blijft nog genoeg tijd over om de gelijkmaker te maken en zelfs nog een winnende. Kan nou niet zeggen, dat Austerlitz zo'n goede ploeg is dat het er helemaal niet in zit vandaag. Sterker nog, als wij alle kansen in de eerste helft hadden benut, had Austerlitz zelfs helemaal niet gescoord, denk ik. Maar helaas, de gelijkmaker komt er niet en het lijkt in blessuretijd zelf nog 3-1 te worden als in de verdediging de bal verspeeld wordt en Austerlitz er met de bal vandoor kan en alleen op Jordy af rent. Maar hun positie op de ranglijst blijkt niet voor niets zo laag te zijn en ook zij missen jammerlijk, waardoor het 2-1 blijft. En dat zegt vandaag alles over ons eigen spel en helemaal niets over Austerlitz. Volgende week tegen HMS, dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Opstelling V.V.J.:

Lionel Nagtegaal - Mitchell Huussen - Quinten Dickhoff - Quinten Heimensen