• Hercules 1 - V.V.J. 1

Nog helemaal in de euforie van vorige week (de winst op HMS wordt, gezien de sentimenten, nog lang gevierd) volgt vanmiddag de wedstrijd bij Hercules. Deze wedstrijd gaat altijd gepaard met hondenweer. Niet alleen door letterlijk het weer, maar omdat je bij Hercules als zaterdag 1 natuurlijk helemaal niks voorstelt, moet je altijd ergens op een ver-weg-veld spelen. Een kunstgrasveld (dat dan weer wel), zonder beschutting een pesteind lopen. En als het dan zoals vanmiddag, stormt, hagelt en hard regent is dat als speler niet fijn, maar wat dacht je hoe het is als supporter? Nou, ik kan je zeggen; ik was doorweekt. Natuurlijk had ik een paraplu, maar probeer eens in een storm (het leek wel windkracht 25) een paraplu recht te houden en te schrijven tegelijkertijd. En oké, met een paraplu blijft de bovenkant wel aardig droog, maar de billen en de benen hadden het toch zwaar te verduren. Om maar niet te spreken van mijn haar, dat spontaan in de krul schiet van de vochtigheid. Jeminee, maart roert echt zijn staart. Maar ik zal niet al te veel klagen, het is tenslotte mijn eigen vrije wil dat ik daar stond. Ik had ook thuis kunnen blijven, of in de kantine kunnen blijven zitten, of, zoals sommige VVJ-supporters deden, de auto dichtbij kunnen zetten en van daaruit kijken. Maar dan beleef ik het toch niet echt, dus gewoon doorbijten en thuis maar natte kleren uit en lekker warm douchen. Voor de spelers is het veel erger, die kunnen niet kiezen om in de kleedkamer te blijven of met een paraplu te gaan staan. Zij waren in de rust gewoon doorweekt en moesten maar zien om te gaan met die harde storm, waardoor de bal nooit de kant op ging die zij wilden. Of juist te hard of niet hard genoeg. Gelukkig gaf buienradar aan dat het in de tweede helft droog zou worden.

Dan de wedstrijd; Hercules is een lastige tegenstander. Ook dit seizoen staan zij weer bovenaan, dat is de laatste jaren altijd zo. Altijd bovenin meedoen, maar als de prijzen verdeeld worden, trekken ze altijd aan het kortste eind. Ik zou het wel leuk vinden als zij dit jaar gaan promoveren, niet omdat ik het Hercules nou zo gun, maar omdat het een kl....club is die ik liever niet meer tegen kom. De wedstrijd bij ons in oktober vorig jaar is verloren gegaan (meer door de scheids dan door iets anders), dus misschien kunnen we hier die gestolen punten weer terug pakken. Dat moeten we doen zonder Mitchell, die er vandaag niet bij is, maar Quincy is gelukkig weer terug. Verder zijn er geen wijzigingen in de basiself. Door de harde wind en regen is het de eerste 25 minuten erg lastig voetballen. Veel kansen zijn er dan ook niet, niet voor ons en ook niet voor Hercules. Het gaat een beetje heen en weer op het middenveld en eigenlijk is er in de 40e minuut (het is inmiddels eindelijk droog) de eerste echte kans voor Hercules. De bal gaat echter over. Een minuut later, eigenlijk gelijk na deze kans, valt de bal tussen de keeper van Hercules en Joran en wordt Joran toch echt onderuit gehaald. Hier kan de bal zomaar op de stip, sterker nog dat had gemoeten. Uiteindelijk komt de bal nog wel terecht bij Dylan, maar die houdt er niets meer aan over dan een corner, die uiteindelijk ook niets oplevert. De rust breekt dus aan met een 0-0 stand en we besluiten toch maar even een warm bakkie te gaan halen in de kantine. Dan moet het niet te druk zijn, want anders zijn we weer niet op tijd terug voor het begin van de 2e helft. Het is tenslotte een eindje lopen. Goed, dat redden we allemaal en netjes op tijd staan we weer op ons plekkie als de scheids fluit voor het begin van de 2e helft. Na een minuut of 5 krijgt Hercules een uitgelezen kans op een voorsprong, maar een heroïsche redding van onze kant (met gevaar voor eigen leven gooit men zich voor het schot) zorgt ervoor dat de stand blijft zoals ie is. De volgende kans voor Hercules is er een kwartiertje later, maar nu heeft Venus een mooie redding in huis. Je vraagt je misschien af of wij ook nog meedoen en of wij dan geen kansen hadden, maar de 2e helft worden we een beetje terug gedrongen en is er van een fatsoenlijke VVJ-aanval nog niet echt sprake geweest. Arie brengt daarom wat vers bloed en Joran en Lionel maken plaats voor Jeffrey en Lesley. Vlak hierna krijgt Hercules een vrije trap van de scheidsrechter, die zij ten eerste niet op de goede plek nemen en ook te snel, waardoor wij nog niet helemaal staan op te letten. Er zit er zelfs nog één van ons op de grond om zijn veters vast te maken. Foutje, bedankt scheids! Natuurlijk hebben wij weer de pech dat dit de 1-0 betekent. Nou, we hebben nog een minuut of 20 om iets terug te doen. Maar daar hebben we weer buiten de scheidsrechter gerekend. Zeker 3 minuten voordat het tijd is, exclusief blessuretijd, fluit hij af en vindt hij dat het mooi is geweest. Hij zal wel gedacht hebben; als VVJ in de eerste 87 minuten niet scoort, doen ze dat in de resterende tijd vast ook niet meer en misschien had hij het ook wel heel erg koud. Wilde hij ook onder een warme douche stappen, wie weet. Er had meer ingezeten vanmiddag.... Bij het verlaten van het veld, probeert die hele vervelende grensrechter van Hercules nog wel om onze spelers te provoceren, maar dat is niet gelukt. Ik hoop dat zij er volgend jaar niet meer bij zijn................

Hans Valk - Quincy Noordhof - Lionel Nagtegaal - Romano Kalverboer

Joran Meijer - Jordy Arts - Achraf Bijik