• 🔵⚪️ VVJ verliest wedstrijd in de slotfase! 🔵⚪️

  VVJ moest vandaag aantreffen tegen het sterk geachte FZO. Vooraf werden zij ingeschat als een van de titelkandidaten. Helaas hebben we vandaag gezien dat VVJ zich wel degelijk kan meten met de betere tegenstanders van deze poule. Toch bleven de punten weer uit.

  VVJ begon in de volgende opstelling:

  Damiano Horssius

  Claudio Veer (‘72 Lesley van Zoelen), Evert van de Laan, Brahim Massaoudi en Soufyan Jahjah(‘61 Marouan Boutchakourt)

  Nordin Boutchakourt, Jimmy Boele en Jacky Testa la Muta

  Anouar el Hasani, Jurny Emerencia(‘75 Anouar Addoutti en Yassine Essard

  De wedstrijd begon in een soort schaakspel tussen de beide teams. VVJ had iets meer balbezit maar FZO kwam er vliegensvlug uit met de snelle spits en nummer 10 die heel behendig was. In de 18e minuut was de ban gebroken. Een mooie aanval vanuit links belandde bij Jurny Emerencia die een uitgemeten voorzet op Yassine Essard gaf. Yassine kopte knap taak, 0-1.

  Nog geen 5 minuten later zat de 0-2 er ook al in. Dit keer was het Anouar el Hasani die met een persoonlijke actie alleen voor de keeper kwam. Hij schoot mooi in de verre hoek. VVJ zat op rozen. Het speelde goed en gedisciplineerd en was fel in de duels. Naarmate de eerste helft vorderde drong FZO aan en kreeg het meer balbezit en daarmee iets meer kansen op de aansluitingstreffer. Brahim Massaoudi en Evert van der Laan stonden goed hun mannetje en ook keeper Damiano Horssius redde een paar keer knap.

  De tweede helft liet VVJ het spel maken door FZO. Het ging bewust iets inzakken en wachtte geduldig af op de counter mogelijkheden. In de 67ste minuut kwam dan toch de aansluitingstreffer van FZO. Nog geen 5 minuten later stond het alweer gelijk. VVJ was even van slag en ging daarna vanuit de discipline vol op de aanval. Dat resulteerde al snel in een mooie aanval weer vanuit links. Na een mooie dubbele een-twee tussen Marouan Boutchakourt en Anouar el Hasani, gaf Marouan een mooie uitgemeten voorzet met zijn linkervoet. Die kwam terecht bij Jurny Emerencia en ook hij kopte mooi raak. Jurny Emerencia beleefde sowieso al heftige weken. Vandaag speelde hij als een beest, super complimenten daarvoor.

  Helaas was de wedstrijd niet in de tas. Want binnen 4 minuten was het alweer 4-3 voor FZO. Ze gaven niet op. Eerst een terugspeelbal vanuit de achterlijn waarbij er een middenvelder helemaal vrij in kon schieten. En daarna bij een corner waar de laatste verdediger van FZO over het hoofd gezien werd en knap in schoot. VVJ probeerde nog van alles om de gelijkmaker te maken maar helaas was dit de eindstand.

  De punten kunnen niet uitblijven. VVJ speelt met de week beter en moet de accenten leggen. Het is ongelooflijk dat VVJ nog geen punten heeft. Volgende week spelen we thuis tegen ‘t Goy, om 14:00 uur. Voor de wedstrijd gaan we met de gehele selectie ontbijten bij Restaurant Laila. Dit is mede mogelijk gemaakt door de sponsorcommissie.

  Tot volgende week!

  Hoofdsponsoren Selectie:
  Mattenkoning
  Kooijman Autogroep