• FC Driebergen 1 - V.V.J. 1

En dan is daar al weer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Terugkijkend denk ik dat er meer in had gezeten als we niet zoveel wisselingen hadden gehad, er is bijna geen wedstrijd geweest waarin we met dezelfde spelers hebben kunnen starten. Voor Arie en z’n mannen erg frustrerend, al konden zij er hoegenaamd niets aan doen. De vele blessures en schorsingen en het gemakkelijk afmelden voor wedstrijden, maakten dat er elke week wel gepuzzeld moest worden om twee elftallen op het veld te krijgen. Ook vandaag was het een heel gedoe, om met een volwaardig en representatief elftal naar Driebergen af te reizen. Boy, Lesley en Joran geblesseerd, Quincy geschorst, die kan niet, die wil niet en zo is de technische staf er weer dagen druk mee.  De wedstrijd tegen Driebergen, eerder dit seizoen, werd een 5-5 gelijkspel, dus ik verwacht vanmiddag ook wel twee aan elkaar gewaagde teams. Dat blijkt ook wel aan de stand, zij 6e met 2 punten meer dan wij. Dus bij winst draait het om en eindigen wij net boven hen. Maar eerst maar eens de wedstrijd spelen, dat zal al lastig genoeg worden. In ieder geval is het prachtig weer, een stralend zonnetje, waar wij staan is het gewoon warm. De eerste paar minuten is het een beetje aftasten, zijn aan elkaar gewaagd, maar in de 7e minuut gaat Romano er vandoor. Als hij opzichtig aan zijn shirtje getrokken wordt, verwachten we allemaal op z’n minst een gele kaart, maar de scheids vind een vrije trap voldoende. Dit zal de toon zetten voor het eerste half uur van de wedstrijd. Inmiddels zijn we op een 1-0 achterstand gekomen door het niet wakker zijn van onze verdediging en heeft Driebergen al een paar heftige overtredingen gemaakt die mijns inziens goed waren voor minstens geel. Als de scheids na weer een overtreding zegt dat hij van nu af aan niets meer zal tolereren, zie ik de bui al hangen. De eerste de beste overtreding gaat hij bestraffen met een gele kaart of erger en die zal dan ongetwijfeld voor ons zijn, ondanks dat zij er al zeker vier hadden verdiend. Uiteindelijk blijkt in de 28e minuut weer een overtreding op Romano eindelijk tot een gele kaart voor Driebergen te leiden. Het levert ons een vrije trap op aan de linkerkant rand strafschopgebied, Jordy achter de bal, maar hij schiet net over. Net hiervoor heeft Melvin het veld al noodgedwongen moeten verlaten en komt Dylan voor hem in de plaats. Als de keeper van Driebergen uitschiet na de vrije trap, is de bal in no-time bij Venus die de val voor de voeten van de spits weg kaapt, helaas laat hij de bal ook weer los en kunnen zij profiteren en is de stand opeens 2-0. Als ook vlak voor rust Ilias na de zoveelste aanslag op zijn enkels geblesseerd het veld moet verlaten en Moes voor hem in moet vallen, is onze moraal gebroken en kan ik over de rest van de wedstrijd heel erg kort zijn. Wij lopen niet meer, verdedigen niet meer, vallen niet meer aan en zijn figuranten geworden. Het wordt uiteindelijk 8-0 voor Driebergen en ik schaam me een beetje dat ik daar vanmiddag bij hoor. De enige die ik een voldoende wil geven is Romano. Hij is de enige die niet door de ondergrens is gezakt vandaag. Ik ben blij dat geblesseerde spelers zoals Boy en Lesley langs de kant stonden vanmiddag, want zij hadden zeker niet apathisch toegekeken hoe we aan alle kanten voorbij gelopen werden. Aan de andere kant had dat misschien wel niet gebeurd als juist zij wel hadden gespeeld. Maar dat zullen we nooit weten. Een kwartier voor tijd neemt Driebergen afscheid van een speler die 15 jaar in hun eerste heeft gespeeld. Ik stel voor dat zij woensdagavond even bij ons komen kijken hoe je afscheid moet nemen van een speler die zolang heeft gespeeld en die zoveel betekent heeft voor je elftal. Betreffende speler werd op de schouders van zijn teamgenoten van het veld gedragen, kreeg een bos bloemen en klaar was het. Dat kunnen wij zeker beter! Woensdagavond a.s. nemen wij afscheid van Sébastiaan Horssius na 20 jaar als speler van V.V.J. 1 en dat gaat zeker een feestje worden. Kom daarom allen kijken. De wedstrijd begint om 19.30 uur, er zijn tal van oud-teamgenoten van Bas en zij zullen spelen tegen het huidige eerste. Vanmiddag hebben we al afscheid genomen van Berry Weijers die stop als speler en Erwin Tieleman, die de grensrechtersvlag overdraagt aan Dimitri Vervoorn.

Rest mij alleen nog iedereen een fijne vakantie te wensen en ik hoop jullie allemaal fris en fruitig en klaar voor een nieuw seizoen in augustus weer te treffen!

Oh ja, hier nog een foto van misschien wel de volgende generatie 1e elftalspelers, Jason moest zo nodig plassen.......

Melvin Vervoorn - Michel Brouwer - Hans Valk - Quinten Heimensen

Berry Weijers - Lionel Nagtegaal - Jordy Arts - Romano Kalverboer

Ilias Aissati - Achraf Bijik

Dylan Heimensen voor Melvin Vervoorn

Moes Cakir voor Ilias Aissati

Peter vd Boogaard voor Jordy Arts.