• Faja Lobi KDS 1 - V.V.J. 1

Op het dak van Ikea vanmiddag, ik dien bij deze een verzoek in bij de KNVB om deze wedstrijd volgend jaar in augustus of september op het programma te zetten. Nu was het, net als vorig seizoen, winderig, nat en koud. Ik zou daar wel eens met mooi weer willen staan, zonder last van de wind. Maar goed, deze wedstrijd staat nu eenmaal vandaag op het programma en er moet gespeeld worden. Net zoals wij langs de lijn moeten staan om onze jongens aan te moedigen. En, weer of geen weer, dat doen we natuurlijk!! Voor er wordt afgereisd naar Faja Lobi, vindt zoals gewoonlijk de bespreking plaats in de bestuurskamer van onze eigen kantine. Nu staan daar altijd potten met drop en iedereen weet die te vinden, vooral de spelers van VVJ 1. Echter dachten we nu; we zullen die jongens eens krijgen en halen de drop uit de pot. We laten er een paar dropjes in zitten en de rest gaat achter slot en grendel. Gewoon, om even lekker te pesten........ In eerste instantie waren de jongens (een aantal) hevig in hun wiek geschoten dat er niets te snaaien over was in de potten en gingen ze druk in de weer met briefjes schrijven. Helaas hadden we er niet op gerekend dat we een "verrader" deelgenoot hadden gemaakt van ons plannetje. "Nee, de kast hoeft niet op slot. Daar komen ze echt nooit in", zei hij...... dus geloofden we dat. Het klopte ook, de jongens kwamen niet in de kast, maar onze Arie zelf wel......... dus terwijl wij de jongens dachten te pesten, werden we zelf in de maling genomen en aten ze meer drop dan ooit tevoren. Hihihi heerlijk, zulke geintjes, ik hou ervan!! Ik hoop ooit nog op revanche...... Nog iets anders; men had vanmiddag een mooi cadeau van het team voor Jordy, onze keeper. Zie hieronder:

Dan de wedstrijd. We komen flitsend uit de startblokken. Na een minuut maakt Mitchell al de 0-1. Het snelste doelpunt van dit seizoen. Na vijf minuten is er al een levensgrote kans op de 0-2 als Boy er vandoor kan gaan. Helaas is Boy sneller dan de bal en lukt het niet om de keeper wederom te laten grabbelen. Dat lukt wel na een minuut of dertien, als Boy een vrije trap precies op het hoofd van Mitchell legt en deze zijn 2e van de middag achter de keeper kopt. Als we in dit tempo doorgaan, kan het nog leuk worden vanmiddag, dan komen we uit op een doelpunt of 10. Maar laten we niet op de feiten vooruit lopen, eerst maar proberen de voorsprong te behouden. Als in de 25e minuut Boy er wederom met de bal vandoor kan en Mitchell kan uithalen, lijkt het al 0-3 te worden, maar het schot gaat net over. Dan volgt er een minuut of 5 waarin Faja Lobi 2 open kansen krijgt. De 1e kans voor open doel gaat hoog over en de 2e, vijf minuten later, als Quincy uitglijdt en de speler van Faja Lobi op 3 meter voor een leeg doel staat en ook over schiet. Dat was nog moeilijker dan de bal erin schieten. In de 37e minuut een domper aan onze kant als Quincy in een duel geblesseerd raakt aan zijn voet. Het ziet er niet goed uit, hij ligt rollend van de pijn op het veld en moet, hinkelend tussen 2 man in, van het veld. Oef, dat is een aderlating. Hij lijkt in eerste instantie bang voor een gebroken middenvoetsbeentje (zijn voet is in no time ook behoorlijk blauw), maar later kan hij al weer redelijk lopen, dus het lijkt mee te vallen. Berry neemt zijn plaats in. Eigenlijk vanaf het moment dat Quincy het veld moet verlaten, verliezen we ook de regie over de wedstrijd. Gelukkig staan we met 0-2 voor en moeten zij er eerst maar twee maken, wat nog niet zo makkelijk lijkt voor ze, gezien de twee open, grote kansen in de eerste helft die gemist werden. Na een klein uurtje kan Mitchell er vandoor, maar wordt hij afgevlagd voor buitenspel. Het enige foutje vanmiddag van de scheids, want het was echt geen buitenspel. Jammer, want als dit 0-3 was geworden........ dan waren de 1-2 en de 2-2 niet zo heel erg geweest. In de 68e minuut maakt Faja Lobi de aansluitingstreffer en vier minuten later de gelijkmaker. Als Jordy in de 80e minuut een vrije trap mag nemen, lijkt het nog goed te komen, maar de keeper kan de bal net naast tikken. Als Faja Lobi in de slotfase nog 2 goeie kansen krijgt, in de 85e minuut lopen ze met 2 man op Jordy af, maar doen dat zo slecht, dat Jordy de bal makkelijk kan afpakken. En in de 90e minuut krijgen ze nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Gelukkig gaat deze bal op de lat, nadat de bal nog van richting veranderd werd door één van onze spelers. Achteraf mogen we nog blij zijn met een puntje, maar kantelpunt was het uitvallen van Quincy. Ik hoop maar dat zijn blessure heel erg meevalt, want volgende week komt EDO op bezoek en hebben we alles en iedereen nodig!! Nog even een puntje; na de goede scheidsrechter van vorige week, had de KNVB ook deze week weer een goede scheidsrechter aangesteld. Kan dat iedere week aub?????? Een goede scheids en een net zo sportieve en gastvrije tegenstander als vanmiddag!!!

Fijn weekend verder!

Hans Valk - Michel Brouwer - Quincy Noordhoff - Romano Kalverboer