• Op een hele zonnige zaterdagmiddag naar de woonboulevard, normaal gesproken word je voor gek verklaard, maar vanmiddag is het heerlijk op het dak naast Ikea. Waai je er normaal gesproken vanaf en is het elke keer dat we hier gevoetbald hebben koud, nat en guur, vanmiddag schijnt er een stralende zon en is het heerlijk vertoeven. En omdat ik er bijna 100% zeker van ben dat de punten vanmiddag mee naar huis gaan, heb ik er zin in. Faja Lobi staat onderaan met 1 gewonnen en 1 gelijke wedstrijd. De rest ging allemaal verloren. Ondanks dat wij niet meer de vorm hebben van eerder dit seizoen, maar met het vertrouwen van de punten van vorige week. En Jacky en Jimmy weer terug, weliswaar beginnend op de bank, maar ze kunnen wel het verschil maken. Niets ten nadele van de jongens die ze hebben vervangen natuurlijk. Ook Achraf is er weer bij na de geboorte van zijn zoon Nadir op Koningsdag (nogmaals van harte gefeliciteerd). Het begin van de wedstrijd gaat redelijk gelijk op, waarbij wel opvalt dat Faja Lobi niet voor niets onderaan staat. Het komt op mij over alsof ze pas dit jaar begonnen zijn met voetballen. Wat mij (en nog vele andere vrouwen om mij hen) nog meer opvalt is het broekje van de nummer 18 van Faja Lobi. Dat broekje lijkt wel een strak opgezette tent met een tentstok in het midden. Steeds weer wordt onze blik daar naar toe getrokken en vraag ik me af of dat niet zeer doet. Zou hij gisteravond en pilletje hebben geslikt wat te lang doorwerkt? Of is zijn anatomie niet helemaal oké? Een beetje lacherig kijken we er naar. Hij accentueert het voor mijn gevoel ook nog door steeds de pijpen van zijn voetbalbroekje nog verder op te rollen. Het lijkt me niet gemakkelijk 😉  Halverwege de eerste helft, als we al weer wat kansen om zeep hebben geholpen, vindt de scheidsrechter het tijd voor een drinkpauze. Drinkpauze? Het is geen hittegolf! Het is 19 graden, er hoeft toch niet tussendoor gedronken te worden? Beetje overdreven, maar goed, wel tijd voor de trainer om nog even wat aanwijzingen en tips te geven, want tot op dat moment is het nog niet om aan te gluren. Na een kleine 40 minuten lijkt Faja Lobi hands te maken in het strafschopgebied, maar óf de scheids heeft het niet gezien óf hij vindt het niet erg genoeg óf hij heeft het überhaupt niet gezien. Reageren doet hij in ieder geval niet en laat gewoon verder spelen. Twee minuutjes later pak Roy de bal af en geeft deze uitstekend voor op Jordy, die in zijn loop de bal voortreffelijk raakt en het eindelijk 0-1 is. Als er één schaap over de dam is……….. ik hoop dat dit spreekwoord ook nu van toepassing is en we toch nog een aantal doelpunten kunnen gaan zien vanmiddag. Tot de rust volgen er nog wel een paar mogelijkheden om de score te verhogen, maar het blijft vooralsnog 0-1. In de rust zien we al dat de tweede helft gewisseld zal gaan worden. Jacky, Berry en Jimmy doen een behoorlijke warming-up en Roy, Worm en Yassine blijven achter in de kleedkamer. Vlak na de hervatting lijken we op 0-2 te komen als een voorzet van Marcelino op Jacky in de kluts een corner wordt en Michel vervolgens deze corner op de lat kopt. Als de bal daarna terug het veld in komt, lijkt er wederom hands te worden gemaakt, maar de scheids is vanmiddag niet van plan om cadeautjes te geven. Na een kwartiertje, als we alweer een paar kansen op de 0-2 gemist hebben, kan Faja Lobi zomaar de gelijkmaker op een presenteerblaadje aangereikt krijgen middels een penalty, maar ook hier wil de scheidsrechter niet aan. Dan volgen er een paar minuten van kans op kans, maar er wordt in de muur geschoten, de keeper kan redden, net naast, je kent het wel van de laatste weken. Op een gegeven moment zijn Jordy en Marc het zat. Marc, van achteruit een mooie, lange rush naar voren, zet een één-tweetje op met Jordy en schiet zelf de 0-2 maar binnen. Het verschil lijkt gemaakt, nu uitbouwen naar een grotere uitslag. Maar of men nou nog in de euforie is over de tweede goal of er gewoon niet opgelet wordt, een minuutje later heeft Faja Lobi de stand weer terug gebracht tot 1-2. En dan krijgt V.V.J. opeens de geest. Binnen een kwartier is opeens het verschil gemaakt als Michel eerst van dichtbij de bal hard in de touwen knalt en het 1-3 is. Daarna Jacky die de keeper omspeelt en 1-4 maakt. Anouar heeft nog een afstandsschot in zijn benen dat de keeper te machtig is en dan staat het opeens 1-5. Het is ook meer dan verdiend. Het toetje komt nog van Jacky, die vlak voor tijd als een mes door de boter door de verdediging van Faja Lobi gaat en de eindstand op 1-6 brengt. Toch nog een representatieve uitslag en de al te verwachten drie punten gaan gewoon mee naar huis. Een hele sportieve wedstrijd, zonder kaarten en met een goede scheidsrechter. En dan nog met dat heerlijke weer, maakt dit een goeie zaterdag! En ja Jordy, je was er weer vanmiddag! Heb van je genoten! Dinsdagavond weer? Want dan spelen we namelijk uit bij Nederhorst. Een belangrijke wedstrijd voor de nog te verdelen periodetitel. Steun is welkom!

Damiano Horssius

Lionel Nagtegaal – Michel Brouwer – Marc van Rees – Jeffrey Baars