• Faja Lobi KDS 1 - V.V.J. 1

Waren er aan het begin van dit seizoen, in augustus, nog ongeveer 52 spelers voor de selectie beschikbaar, het is nu zelfs zo dat Kamil en Michel op de bank plaats moeten, omdat er niet genoeg spelers zijn voor twee elftallen. Je vraagt je toch af waarom  mensen zich opgeven voor een teamsport, als ze er vervolgens voor kiezen om zich af te melden of zelfs helemaal te stoppen. Soms denk ik wel eens terug aan “vroeger”. Was dat toen ook al zo? Of heeft dat te maken met de tegenwoordige tijd en de huidige mentaliteit? Van toen kan ik het me eigenlijk niet meer herinneren. Voor mijn gevoel stonden daar gewoon week in, week uit dezelfde spelers. Op het moment is het gewoon elke week weer puzzelen om een representatief eerste elftal het veld in te krijgen. En dan is er ook nog de pech dat het tweede haast op dezelfde tijd moet voetballen, dus die kunnen ook niet overkomen naar het eerste, om eventueel in te vallen. Vandaar dus Kamil en Michel, mannen die qua fysiek eigenlijk niet meer in staat zijn om te voetballen en dat ook eigenlijk niet meer willen, maar zij zijn tenminste nog echte clubmensen, die zelfs hun gezondheid voor de club op het spel zetten. Petje af, alleen maar respect! Laten we hopen dat ze niet nodig zijn.

Want we gaan vanmiddag naar Faja Lobi, ik kan me niet anders herinneren dan dat de wedstrijden tussen Faja Lobi en VVJ eindigen in een gelijkspel, tenminste voor mijn gevoel. En dat het altijd koud is, waait en regent als we daar moeten spelen. Op kunstgras, ook al geen favoriet, behalve dan voor degene die de tenues moet wassen, al met al geen positieve ingrediënten voor een lekkere wedstrijd. Volgens de stand op de ranglijst zou het mogelijk moeten zijn om vanmiddag met drie punten bij Ikea weg te rijden, maar die kennen we al een tijdje, hoe lager op de ranglijst, hoe moeilijker per definitie om ons eigen spel te spelen en goed te voetballen. Het begin is veelbelovend, al in de eerste minuut is er een kans als Jordy op Sergio speelt, deze de bal voorzet op Jeffrey, maar zijn inzet net over gaat. Het vervolg gaat een beetje op en neer, voor beide partijen geen grote kansen, meer een beetje gepiel op het middenveld. Slordig, van beide kanten, te veel gedraai en de ballen niet strak inspelen van onze kant. De volgende mogelijkheid is in de 22e minuut, als Boy aan de rechterkant een vrije trap mag nemen. De bal draait naar de linker bovenhoek (voor de kijker), maar de keeper kan ternauwernood de bal uit zijn doel houden. Tien minuten later een prima voorzet van Hans op Jeffrey, maar de grensrechter vindt het net buitenspel. Het is niet slecht, maar ook zeker niet goed, het is eigenlijk een beetje saai. We gaan dan ook de rust in met 0-0. De 2e helft is ietsjes beter dan de 1e. Er wordt van alles geprobeerd om dat doelpunt eindelijk te maken, maar het is het allemaal nét niét. Net té lang met de bal doorlopen, nét dat teentje tekort, nét niet scherp genoeg. Faja Lobi heeft ook niet echt kansen, het enige dat zij doen is bij de minste of geringste aanleiding vallen en schreeuwen, zodat de scheids weer fluit voor een vrije trap. Het levert ze helemaal niks op, behalve een hoop frustratie, want ze worden amper geraakt. Het lijkt dan toch zowaar weer op een gelijkspel uit te lopen. We hebben kansen genoeg, maar ze gaan er vanmiddag niet in. Echter, een kwartiertje voor tijd lijkt Faja Lobi op de 1-0 af te stevenen, tenminste hun spits gaat er alleen vandoor op Venus af, maar deze mist jammerlijk. Een minuut of 6 voor het einde van de wedstrijd een schot van afstand van Faja Lobi en dan is daar een foutje van Venus en tja, als de keeper een foutje maakt, is het vaak gelijk een doelpunt. Zo ook vanmiddag, Faja Lobi komt op 1-0. Dat foutje was helemaal niet zo’n probleem geweest als we er voorin al een stuk of drie in hadden geschoten, nu kost het ons waarschijnlijk de punten. Toch, na de 1-0 hebben we nog zeker 3 kansen gehad, een schot van Jordy gaat net naast, de ingevallen Jeffrey Pfoster kan tot 2x toe uithalen, maar schiet ook net naast. Jeffrey Baars raakt nog de lat, waarna de rebound van Achraf weer over gaat. Zo zijn er plenty kansen geweest op minimaal een gelijkspel, maar dat gaat er jammer genoeg niet meer komen. Uiteindelijk moet Michel toch nog invallen, om een en ander te forceren, maar ook dat helpt niet meer.

Van te voren niet verwacht dat we deze wedstrijd zouden verliezen, maar het is een rare dag vandaag, er zijn wel meer rare uitslagen. Zo dacht ik toch vorige week een Elinkwijk gezien te hebben dat zonder puntverlies, met twee vingers in hun neus, kampioen gingen worden, vanmiddag verliezen ze thuis van EDO. Onbegrijpelijk, zo goed was EDO niet tegen ons (wel verloren), in ieder geval niet in vergelijking met Elinkwijk. Zou hier dan sprake zijn van matchfixing???? Ook VIOD (waar wij toch ook ruim van verloren hebben) verlies vanmiddag bij ASV (waar wij dan weer ruim wonnen). En Vianen maakt tegen SVM drie doelpunten, niet genoeg voor de winst, maar toch. Zo is dus niet alles wat het lijkt, zelfs de gedoodverfde kampioen kan dus verliezen. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen De Dreef!!

Hans Valk - Lionel Nagtegaal - Boy Schoonheim - Romano Kalverboer

Achraf Bijik - Jordy Arts - Sergio Anaya Pena - Dylan Heimensen