• Vanavond wordt de vorige week afgelaste wedstrijd tegen Elinkwijk ingehaald. Het zal de voorlopig laatste wedstrijd zijn, want er zijn weer strengere corona-maatregelen aangekondigd, die morgenavond in zullen gaan. De komende vier weken (voorlopig) mag er niet meer gevoetbald worden. De wedstrijd van afgelopen zaterdag nog vers in het geheugen, dat was natuurlijk een magnifiek resultaat na een hele goede 2e helft, geeft moed voor vanavond. Ik zie Elinkwijk als een potentiële kampioenskandidaat. Hun laatste wedstrijd is niet zo heel goed afgelopen, die werd gestaakt.

  Nou had ik me afgevraagd of ik wel zou mogen kijken om jullie toch verslag te doen van deze wedstrijd. Er mag natuurlijk geen publiek bij en op ons eigen complex is dat niet zo’n probleem, dan knijpen ze wel een oogje toe, maar bij de tegenstander kennen ze mij niet en kan ik me natuurlijk niet onzichtbaar naar binnen begeven. Ook omdat ze daar een toegangshek hebben en daar gecontroleerd wordt. Maar, zussie zit natuurlijk in het bestuur en aan haar zijde moet het wel goed komen. Dat was nog niet zo makkelijk als ik hier schrijf. Er wordt direct gevraagd wat we komen doen. Zussie zegt, dat ze bestuurslid is en extra voetbalkleding komt brengen (wat ook werkelijk waar is) en ik hou wijselijk mijn mond. Het eerste wat we te horen krijgen is: “zo, bij VVJ hebben ze ook veel bestuursleden” en “nooit geweten dat er bij VVJ dames in het bestuur zaten”. Ha, dan weten ze dat nu. Verder geen problemen gehad en ik kan de wedstrijd gewoon bekijken en dus nu jullie van het verloop op de hoogte brengen.

  Zoals gezegd, zie ik Elinkwijk als kampioenskandidaat nummer 1 en zal het nog niet zo makkelijk worden om hier punten weg te halen. We komen een paar oude bekenden tegen, Jordi van Arnhem (maar die zit de hele wedstrijd op de bank) en Jeffrey Pfoster spelen hier nu.

  Het eerste kwartier is duidelijk voor Elinkwijk, wat ik al verwacht had blijkt ook zo te zijn, ze hebben echt een goede ploeg. Ze komen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong na een kwartiertje. Natuurlijk denken zij hierna dat ze er al zijn en die instelling komt mij bekend voor. Denken dat je er al bent en dan niet meer geconcentreerd zijn en vol gas geven, dat hebben wij in het verleden ook nogal eens gedaan. Maar niet dit seizoen! Elinkwijk heeft duidelijk niet gerekend op een V.V.J. in deze vorm, want het volgende half uur (tot aan de rust) is volledig in ons voordeel. Bij Elinkwijk gaat men op elkaar lopen schelden en schreeuwen (zelf de trainer met de aanvoerder) en dat is natuurlijk alleen maar goed voor ons. Het resulteert in een flink aantal corners en vrije trappen en sommige zijn ook best gevaarlijk. Zo is er in de 25e minuut een schot van Yassine maar net in de handen van de keeper. Een minuut of 5 later drie corners op rij, waarbij volgens onze jongens hands wordt gemaakt, maar dit wordt niet gehonoreerd door de scheidsrechter  van dienst. In de 35e minuut mogen wij een vrije trap nemen die door Elinkwijk zelf haast wordt gepromoveerd tot doelpunt, ware het niet dat de keeper de bal net uit de hoek kan tikken helaas. Ook is er nog een corner waarbij Marc gevaarlijk in komt glijden, maar de bal ook niet achter de keeper krijgt. We moeten wachten tot de 40e minuut op de gelijkmaker. Yassine maakt de 1-1 na een mooie aanval, waarbij hij uiteindelijk achter de bal blijft. De grensrechter van Elinkwijk is een andere mening toegedaan en probeert de scheidsrechter te bewegen de goal af te keuren wegens buitenspel, maar die trapt daar niet in. Geldige en fraaie gelijkmaker dus en met die stand gaan we de rust in.

  De tweede helft laat hetzelfde beeld zien als hoe we in de eerste helft geëindigd zijn, we laten mooi en attractief combinatievoetbal zien en krijgen ook best kansen. De 1-2 is dichter bij dan de 2-1 en dat is niet door een blauw-witte VVJ-bril gezien. Na een kwartiertje in de tweede helft is er een benauwd momentje als we iets te zacht terugspelen op Jordy Venus. Maar, niets aan de hand, hij is nog net op tijd, maar Marc had daar waarschijnlijk niet op gerekend en houdt de aanvaller van Elinkwijk vast. Dat is natuurlijk een vrije trap, maar gelukkig levert dat geen doelpunt op. Elinkwijk komt weer wat terug en krijgt opeens ook weer wat kansen, zo valt de bal in de 62e minuut uit het niets op de paal en komen wij weer goed weg. Zo halverwege de 2e helft wordt er een lange bal op Roy gespeeld, die wordt vastgehouden. In plaats van te vallen, struikelt hij door en raakt uiteindelijk de bal kwijt. Helaas vergeet de scheidsrechter hier op de fluit te blazen en krijgen we geen vrije trap. Vlak hierna schiet Elinkwijk weer op de paal en zit er inmiddels een engeltje daar.

  Ilias komt in het veld voor de heel hardwerkende en goed, maar compleet leeggespeelde Lionel. Een kwartier voor tijd is het dan toch raak voor Elinkwijk en brengen zij de stand op 2-1.

  Maar zoals niet voor het eerst dit seizoen (zaterdag kwamen we ook terug na een 2-0 achterstand), is het binnen no time ook weer 2-2. En weer is het Yassine. De  voor-voor-voorzet komt van Jordy, ik denk die is echt veel te hard, maar kan toch nog uitstekend binnen gehouden worden. Een fraaie voorzet en Yassine schiet de bal via de paal achter de keeper. 

  Wat volgt is een redelijk zenuwachtige eindfase, voor beide partijen, maar in de laatste minuten is het Elinkwijk dat aan het langste eind trekt en de winnende achter Jordy schiet. Eindstand is 3-2, waar een gelijkspel best verdiend was geweest. Complimenten voor ons team; strijdend ten onder gegaan met fraai voetbal en veel werklust. Dat hoor ik na afloop ook om me heen: V.V.J. is de beste tegenstander die we tot nu toe gehad hebben (beker en competitie), maar dat is leuk om te horen, maar we hebben er niets aan, we vertrekken hier wel zonder punten helaas.

  Het is nog onduidelijk hoe deze competitie gaat verlopen, we liggen nu weer voor vier weken stil, maar wat er daarna gaat gebeuren…… laten we met z’n allen zorgen dat we dat virus eronder krijgen, dan wordt het misschien ooit weer normaal.

  Tot de volgende keer!!!

   

  Opstelling V.V.J.1:

  Jordy Venus

  Lionel Nagtegaal - Quincy Noordhof - Marc van Rees - Lesley van Zoelen

  Yassine Essard - Marcelino Leber - Jordy Arts - Anouar el Hassani

  Jacky Testa la Muta - Roy Kooijman

   

  Wissels :

  Ilias Aisatti voor Lionel Nagtegaal

  Dave Hordijk voor Jordy Arts