• EDO 1 - V.V.J. 1

Vanmiddag de wedstrijd waar ik de laatste jaren het meest tegenop zie, uit bij EDO. Welgeteld 500 meter verderop, maar qua gevoel mijlenver weg. Het liefst zou ik niet gaan kijken, zeker nu we de laatste jaren vrijwel kansloos zijn, maar ja, je bent supporter door dik en dun..!!  Ook vanmiddag zie ik ons niet winnen, EDO staat bovenaan, kan vanmiddag periodekampioen worden (nog 1 punt nodig) en wij missen een halve selectie. Zeker nu het 2e op het punt staat kampioen te worden, gaan alle belangen eerst daar heen. Daarbij opgeteld de geblesseerden en geschorsten, maakt dat ik weinig vertrouwen heb in een goede afloop vanmiddag. Er staat bovendien een straffe wind en de zon laat ons vanaf 14.30 uur compleet in de steek. Ik denk dat dat een voorteken is. De opkomst op het veld is indrukwekkend, zijn we in de eredivisie beland? Met een intro muziek uit de luidsprekers en beide elftallen die in lijn het veld opkomen (de kleintjes aan de hand van de spelers ontbreken nog). Dit is de 4e klasse, hoor, lager kan niet. Verder is het eigenlijk net alsof ik op ons eigen veld sta, de namen op de reclameborden zijn anders, maar verder is alles haast gekopieerd. Neemt allemaal niet weg dat zij het voortreffelijk doen dit seizoen, niemand had verwacht dat ze nog boven Elinkwijk (de gedoodverfde favoriet) zouden staan. EDO heeft dan ook goed “ingekocht”, alle spelers van Maarssen die daar niet meer aan de bak kwamen, spelen nu bij EDO en dat heeft ze duidelijk geen windeieren gelegd. Misschien worden ze zelfs wel kampioen, of promoveren ze via de nacompetitie, ik hoop het, vooral voor mezelf! Over de wedstrijd van vanmiddag kan ik redelijk kort zijn. We zijn er niet aan te pas gekomen. Binnen een half uur kijken we tegen een 3-0 achterstand aan. Met de rust is het zelfs al 4-0 en hebben wij geen enkele kans gehad. Het is tegenhouden en verdedigen en zelfs dat lukt niet, gezien de tussenstand. Het is een heel sportieve wedstrijd, er gebeurt weinig, behalve dat EDO wel scoort en wij niet. De scheids blijft in de middencirkel, ook daarvan hebben we weinig last. Tja, hij geeft een keer voordeel na buitenspel, waar het geen voordeel is, maar dat neem ik hem niet eens kwalijk. Het is niet zo dat we dan een puntje gepakt zouden hebben of zo. Vroeg in de tweede helft krijgen we eigenlijk pas de eerste mogelijkheid, als Achraf van iets te ver, voor het eerst op doel kan schieten. Uiteindelijk is EDO het in de tweede helft ook een beetje beu, lijkt het wel, want ze schieten er nog maar 2 doelpunten bij, wat een einduitslag oplevert van 6-0. Geen hoogdravende wedstrijd, geen pieken, geen dalen, eigenlijk gewoon saai. Het weer was ook niet om over naar huis te schrijven, het werd op het eind gewoon koud. Tot het begin van de wedstrijd scheen er een lekker zonnetje, ik had het ’s morgens bij het boodschappen doen gewoon bloedheet, maar zodra de bal ging rollen, was dat gedaan. Gelukkig bleef het dan nog wel droog. Wel gezellig staan kletsen met mijn medesupporters, zo gezellig, dat ik niet opgelet heb dat er gewisseld werd en wie er voor wie uit zijn gegaan. Dus of dat hieronder helemaal klopt……. Het is wel een voordeel als een uitwedstrijd zo dichtbij wordt gespeeld, dan komt er nog eens iemand kijken. Volgende week spelen we thuis tegen OSO, daar hebben we in de uitwedstrijd met 3-0 gewonnen en zij staan stijf onderaan, dus daar verwacht ik wel wat van. In ieder geval dat de 3 punten thuis blijven en misschien zien we een hoop doelpunten!! Tot volgende week.

Lionel Nagtegaal - Lesley van Zoelen - Jordy Arts - Romano Kalverboer

Jordy Dix - Jeffrey Baars - Damian van der Hagen - Peter vd Boogaard