• Pffffffff, dat is lang geleden. Mijn vorige verslag was van de wedstrijd Elinkwijk - V.V.J. van 13 oktober 2020. Dus bijna een heel jaar geleden. En wat is er veel gebeurd in dit afgelopen jaar…….. veel corona-perikelen, maar ook bij ons privé veel nare dingen. Maar goed, daar gaat het hier niet over, het gaat hier over de wedstrijden van ons vlaggenschip, V.V.J. 1. Bijna een jaar niet gevoetbald, alleen getraind. De laatste 3 weken voor de beker gespeeld, met goed resultaat. Twee wedstrijden gewonnen, eentje gelijk. Door dus naar de volgende ronde, waarvoor we tegen Montfoort hebben geloot. Het was jaren geleden dat we deze wedstrijden zo goed doorstaan hebben, het werd altijd een beetje als oefenwedstrijden gezien, als voorbereiding op de competitie. Het geeft me wel veel vertrouwen voor de competitie, zouden we dan dit jaar eindelijk eens mee gaan doen? Er is kwaliteit genoeg, daar zal het niet aan liggen en iedereen is zeker van goede wil. De selectie is niet heel veel veranderd, er zijn een paar nieuwe namen bij en er zijn er wat vertrokken. Maar de basis is nog hetzelfde. We beginnen vandaag met een uitwedstrijd bij DWSM in Maarssen, waar ik nog goede herinneringen aan beleef. Jaren geleden zijn we hier kampioen geworden en er zijn vandaag nog spelers bij, die er toen ook al bij waren. Het is nog prachtig weer, het belooft vandaag een graad of 22 te worden. Het staat vol langs de lijn, dus een prachtige ambiance voor een leuke voetbalmiddag.

  We beginnen zeker niet verkeerd, in de 4e minuut een schot van Anouar, dat de keeper van DWSM maar net kan pakken. Echter daar blijft het dan wat VVJ betreft wel bij Ik weet niet wat er bij DWSM  in hun drankjes heeft gezeten voor de wedstrijd, maar ze schieten als kamikaze uit de startblokken. Niet alleen maar fel, maar superfanatiek, zowat bezeten. Ze jagen alle VVJ-ers fel af en zitten er bovenop. Bij ons weet men niet wat ze overkomt. Vlak na het schot van Anouar breekt de spits van DWSM uit en schiet de bal achter Venus. Hierbij raakt Jordy Arts geblesseerd en moet al in de 5e minuut gewisseld worden. Ach god en hij heeft er een dikke 1,5 uur voor in de auto gezeten om mee te kunnen doen. Hij was namelijk met zijn familie een weekend weg en komt gewoon even op en neer voor deze wedstrijd en dan iets voelen en horen knappen in je kuit. Echt, wat een pech. Lionel komt voor hem in de plaats. Weer een minuut later lijkt Lesley een doorgebroken speler van DWSM te achterhalen met een goede tackle, maar de scheids denkt hier helaas anders over en geeft een penalty. Dit cadeautje pakken zij natuurlijk met beide handen aan en de penalty wordt dan ook achter Venus geschoten. We zijn nog geen 2 minuten verder als Venus voor de derde keer de bal uit het net moet vissen. Zij lijken wel doping gebruikt te hebben, zo fanatiek heb ik nog weinig teams gezien. Maar het staat wel al 3-0  al en we zijn nog geen 10 minuten onderweg. Als ze in dit tempo doorgaan, is het aan het eind 27-0. Maar ik hoop toch dat ze nu uitgeraasd zijn, dit tempo kun je, ook met doping, niet lang volhouden. In de 26e minuut een tactische wissel als Achraf in het veld komt voor Mitchell. Inmiddels zijn wel al in de 36e minuut en staat het nog steeds 3-0. Lijken zij al een beetje uitgeblust te zijn en hebben wij het wat meer op een rijtje. We mogen dan ook in de 36e minuut een vrije trap nemen en langs de lijn hebben we hierbij een beetje de hoop op een aansluitingstreffer. Helaas levert de vrije trap niets op, integendeel, op de uitbraak van DWSM die hierop volgt, moet Venus reddend optreden. Maar…,  in de 40e minuut wordt Yassine aangetikt in het strafschopgebied en wordt de toegekende penalty door Jacky achter de Maarssense keeper geschoten. Ruststand dus 3-1 en een doelpunt zo vlak voor rust is een prima opsteker.

  Vlak na rust een staaltje prima acteerwerk van Lionel op het middenveld, zelfs wij aan de zijlijn hebben door dat de scheids vooral fluit als je hard schreeuwt en net doet of je geraakt wordt, dus Lionel doet dat prima. Yassine brengt de stand hiermee op 3-2 en nu gaan we opeens geloven in nog een resultaat. De storm van DWSM is na die eerste 10 minuten wel gaan liggen, al blijft het natuurlijk altijd wel oppassen. Ze zijn en blijven wel supersnel, maar overrompelen ons niet meer. En een goeie keeper in het doel helpt natuurlijk ook wel. Venus speelt vandaag één van zijn beste wedstrijden sinds hij bij VVJ is en mede dankzij hem staan we nog steeds op 3-2. In de 78e minuut vind ik dat we recht hebben op nog een penalty als Achraf door de keeper van DWSM onderuit wordt gelopen, maar de scheidsrechter vindt van niet en hij gaat erover. Drie minuten laten heeft Anouar de gelijkmaker op zijn schoen, maar knalt keihard op de kruising. In de 84e minuut komt die gelijkmaker er dan toch als Boy een vrije trap op het hoofd van Marc legt en hij heel mooi en zeer verdiend raakt kopt. Wie had dit nog verwacht na die eerste 10 minuten. En we hebben nog wat tijd over, voor de scheids voor het eind zal fluiten. Een minuut of 10 zeker (met blessuretijd). Wie weet wat er nog in zit. Maar dat mag niet zo zijn, Achraf had nog wel de winnende op zijn schoen en Venus moest ook nog een keer reddend optreden, maar het blijft 3-3. Voor de neutrale toeschouwen een prachtige wedstrijd om naar te kijken, echt alles zat er in. Strijd, passie, goed voetbal, slecht voetbal, veel doelpunten. Voor de niet-neutrale toeschouwen soms een aanslag op de zenuwen en een hartslag die omhoog schiet, maar bovenal trots op onze jongens, die uit een (zo leek het) kansloze achterstand toch weer op gelijke hoogte weten te komen. Er is kei- en keihard gewerkt, zeker de 2e helft en het gewonnen punt is zeker zeer verdiend. Ik wil twee spelers noemen die er wat mij betreft bovenuit staken: Jordy Venus en Lionel Nagtegaal. Venus vanwege zijn reddingen en Lionel omdat ie overal op het veld te vinden was. Hij is dan wel niet de beste voetballer, maar werkt zich een slag in de rondte.

  Opstelling V.V.J. 1:

  Jordy Venus

  Lesley van Zoelen - Quincy Noordhoff - Marc van Rees - Boy Schoonheim

  Jordy Arts - Mitchell Verrips - Marcelino Leber - Anouar el Hassini

  Jacky Testa la Muta - Yassine Essard

  Wissels:

  Lionel Nagtegaal voor Jordy Arts

  Achraf Bijik voor Mitchell Verrips

  Mehmet Göde voor Quincy Noordhoff