• V.V.J. JO9-1 blijft stunten en plaatst zich voor de halve finale van de beker

De weg naar de halve finale tot nu toe:

Groepsfase:

OSM '75 JO9-3 - VVJ JO9-1                1-13

VVJ JO9-1      - Zw. Utrecht JO9-7      9-1

VVJ JO9-1      - PVC JO9-5                 10-5

2e ronde:

VVJ JO9-1      - FC Driebergen JO9-3  3-2

3e ronde:

IJFC JO9-4       - VVJ JO9-1                2-8

4e ronde:

Victoria JO9-7  - VVJ JO9-1                3-8

1/8 finale:

VVJ JO9-1      - VIOD JO9-1               5-1

1/4 finale:

Zaterdag 30 maart 2019

VVJ JO9-1 - Egmondia JO9-1

Zaterdag 30 maart 2019 stond ie eindelijk op het programma, de kwartfinale van de beker. De jongens moesten het helaas zonder onze uitblinker Ot doen. Hij was aan het genieten van een weekendje weg. De rest was gelukkig wel aanwezig en met wat versterking van 2 andere jongens (Bradley en Jachiah) waren we op volle sterkte. Het was een heerlijke lentedag en de jongens werden voorafgaand de wedstrijd getrakteerd op een goed ontbijt. Dus alle ingrediƫnten waren aanwezig voor een lekkere voetbalmiddag!

Wegens absentie van de vaste coaches (Berry, Jeffrey en Quinten), nam Olaf de honneurs waar. De coaches waren namelijk zelf op trianingskamp en konden hierdoor helaas zelf niet aanwezig zijn. Gelukkig konden ze de jongens via een video-gesprek nog van tevoren oppeppen, zodat zij met een goed gevoel het veld instapten.

De aftrap:

De eerste 10 minuten was even aftasten en het spel ging op en neer. De jongens moesten duidelijk even wennen aan het gras van het hoofdveld, waar ze nagenoeg nooit op spelen. Toch kwamen beide ploegen wel aan wat kansen, maar beide doelmannen hielden hun doelen met knappe reddingen schoon. Het was duidelijk, deze wedstrijd wordt geen makkie. Tussenstand 0-0.

Na de eerste rustpauze kwam VVJ beter in het spel. De druk voor het doel werd opgevoegd en we kwamen steeds meer voor het doel van Egmondia. De tegenstander kwam er af en toe nog wel gevaarlijk uit, maar deze counters werden keurig afgeslagen door onze verdedigers (Lyam, Daan, Keano, Sulleyman en Jachiah). Het goede spel werd beloond en dat resulteerde in een doelpunt voor VVJ. Door goed voorbereidend werk van onze middenvelders (Devin en Djaivy) konden onze spitsen (Bradley en Luca) bediend worden en Bradley zette de 1-0 op het scorebord. Tussenstand 1-0.

Tweede helft:

Na de drinkpauze ging VVJ vrolijk door met aanvallen. De jongens waren duidelijk beter en Egmondia werd nauwelijks nog gevaarlijk. De doelman van Egmondia hield zijn team nog in de wedstrijd door knappe reddingen te verrichten. De druk werd te groot en dat resulteerde in het tweede doelpunt van VVJ. Djaivy schoot verdiend de 2-0 op het scorebord! De 2-0 was de wake-up call voor Egmondia. In plaats van aangeslagen te zijn, begonnen ze beter te voetballen en ze geloofden er duidelijk nog in. Ze werden ineens gevaarlijk en onze keeper (Jaimy) onderscheidde zich met belangrijke reddingen, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat de tegenstander scoorde. Egmondia kwam terecht terug in de wedstrijd. Tussenstand 2-1.

De laatste 10 minuten gaan beginnen en Olaf pept de jongens nog even goed op. Egmondia ging door met aanvallen, maar slaagde er niet in om de aansluitingstreffer te maken. VVJ kon alleen nog met counters gevaarlijk worden en dat lukte! Devin werd gelanceerd en zette tegen de verhoudingen in de 3-1 op het scorebord. Dit was de man met de hamer voor Egmondia. Het verzet was gebroken en VVJ begon weer de bovenliggende partij te worden. Dat resulteerde uiteindelijk nog in de 4-1 van wederom Bradley. Eindstand 4-1. Een lastige wedstrijd, maar uiteindelijk verdiend gewonnen.

De halve finale is bereikt en daar zijn wij supertrots op. Net zo trots zoals wij op onze coaches zijn die elke week weer voor onze kinderen klaar staan! Dit resultaat is mede door hen en de club VVJ behaald. Dat mag ook wel eens gezegd worden!!

Nu op naar de halve finale!

Ouders V.V.J. JO9-1