• ASV '65 - V.V.J. 1

We zijn weer begonnen! Na het jaarlijkse bekeravontuur (meer een verlengde oefenperiode) waarin van alles is uitgeprobeerd en getest, begint vandaag de competitie weer. Iedereen is weer terug van vakantie en ik heb alle vertrouwen in een lekker seizoen. Helaas is er wel een domper, Arie kan er voorlopig niet bij zijn, hij zit behoorlijk in de lappenmand en hem wacht waarschijnlijk een operatie aan zijn knie. Arie, vanaf deze kant veel beterschap en tot spoedig!! Zijn taken worden voorlopig waargenomen door Kamil en Leo. Zoals al eerder is bekend gemaakt, zijn er diverse personen binnen onze club druk bezig geweest om het spelerspotentieel een nieuwe impuls te geven, waar men ook behoorlijk goed in is geslaagd. Dit resulteert wel in een opstelling vanmiddag, waarin maar 5 spelers aan de aftrap staan, die vorig seizoen ook in het elftal speelden. Dit is voor mij wel weer even wennen, want dat betekent dat ik 6 spelers niet of nauwelijks ken en elke keer moet vragen; wie is dit, wie is dat en wie heeft welk nummer? Maar dat zal ook wel weer snel wennen, binnen een paar weken zal ik alle namen wel weer weten.

Vanmiddag brengt de 1e competitiewedstrijd ons naar Ankeveen, waar de plaatselijke A.S.V. ’65 de tegenstander is. Gelukkig hebben we tegenwoordig Google Maps, waardoor het geen probleem was om het complex te vinden, want ik zou toch zonder dat hulpmiddel geen idee hebben waar ik heen moest. Lang leve de moderne tijd! In een stralende nazomerzon (het is denk ik nog een graad of 25), trappen we om 15.00 uur af. We hebben nog nooit tegen ASV gespeeld, ik hoor van een heel aardige meneer die de eerste helft naast mij zit, dat ASV vorig seizoen voor het eerst op zaterdag heeft gespeeld (komen van de zondag) en de vorige competitie geëindigd zijn met 0 punten. Nou zegt dat in ons geval niet zo heel veel, wij kunnen (of konden in ieder geval) van de slechtste tegenstanders nog verliezen, maar het geeft me toch een goed vertrouwen voor vanmiddag. Over onze “nieuwe” spelers heb ik natuurlijk al het nodige vernomen, groot is dan ook de schrik en teleurstelling als één van de “besten” (volgens zeggen) al na 3 minuten geblesseerd raakt en het veld noodgedwongen moet verlaten. In een spint grijpt Jeffrey opeens naar zijn lies en is het einde oefening. Ilias komt voor hem in het veld. We beginnen goed, vlak na het uitvallen van Jeffrey is er een goede pass van Jordy op Anouar, die op het doel afkan. Achraf loopt mee en staat er haast nog beter voor, maar Anouar schiet helaas net naast. Na een ruim kwartier voetballen slalomt Sergio door de ASV-verdediging, maar het veld lijkt ietwat hobbelig, waardoor hij niet vol kan uithalen en de keeper kan pakken. Zo had het na een minuut of 20 al zeker 0-2 voor ons kunnen staan. Echter, zoals zo vaak, na een foutje van Roberto maakt ASV de openingstreffer en kijken we na 23 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Gelukkig zitten we niet bij de pakken naar en gaan we gewoon op dezelfde manier door. Na een half uurtje een gave kopbal van Jordy, die de keeper maar net uit de hoek kan tikken. De aanval werd door Jordy zelf opgezet en had een beter lot verdiend. De zeer verdiende gelijkmaker valt uiteindelijk in de 34e minuut als Sergio van een meter of 20/25 uithaalt en prachtig binnen schiet. Als dit doelpunt iets zegt over het huidige niveau, wacht ons nog een mooi seizoen! Weer een paar minuten later is het Anouar die vanaf net buiten de 16-meter op doel schiet, maar weer kan de keeper net over tikken.  De corner levert uiteindelijk niets op. Vlak voor rust komen we dan zeer verdiend op voorsprong als Jordy een heerlijke assist op Ilias geeft en deze de 2-1 achter de ASV-keeper schiet. Het is echt genieten vanmiddag, niet alleen van de wedstrijd, maar zeker van het prachtige weer. Het is heerlijk vertoeven in het zonnetje. Aan het begin van de 2e helft heeft Sergio plaats gemaakt voor Boy en deze laatste staat aan de basis van de 3-1. Een door Boy genomen vrije trap wordt uiteindelijk door Anouar achter de keeper van ASV gewerkt en geeft uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd. Als het in de 85e minuut een vrije trap op links genomen mag worden, lijkt deze direct het doel in te gaan, maar het laatste tikkie wordt nog gegeven door Achraf. Zo wordt de eindstand bepaald op 1-4 en zijn de eerste 3 punten binnen. In de slotminuut heeft Jordy Venus nog een redding á la Onana in huis en blijft het aantal tegengoals beperkt tot 1. Klasse gedaan, jongens! We hebben ons langs de lijn nog wel rot gelachen om Zouzou, die de hele wedstrijd tegen iedereen die een duel aanging heeft geroepen: “niks doen, niks doen”. Na de wedstrijd zei hij bang te zijn om een vrije trap weg te geven of een gele kaart op te lopen. Samen met Jordy Arts, vond ik Zouzou vandaag de man van de wedstrijd!

Hans Valk - Mohamed Zouzou - Roberto Jacobs - Romano Kalverboer

Segio Anaya Pena - Mitchel vd Merkt - Jeffrey Pfoster - Achraf Bijik